Προσλήψεις «παιδιών» της κυβέρνησης πίσω από τις αναμενόμενες απολύσεις 7.000 υγειονομικών;

Γιατί σχεδιάζει απολύσεις 7.000 υγειονομικών η κυβέρνηση; - Θα τους αντικαταστήσει με «δικά της παιδιά», εκτιμούν συνδικαλιστικά στελέχη σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, μετά τις σημερινές δηλώσεις Πλεύρη - «Ανακρούει πρύμναν» την ίδια ώρα η Βρετανία σε σχέση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ανεμβολίαστων υγειονομικών του NHS - Πώς στην Ελλάδα έφτασε στους 23.500 νεκρούς η «μακάβρια λίστα» των θυμάτων του κορονοϊού, μετά τις αναστολές 7.000 γιατρών και νοσηλευτών

Την ώρα που ισχυρές χώρες του δυτικού κόσμου, όπως η Μ. Βρετανία, εξετάζουν το ενδεχόμενο να «ανακρούσουν πρύμναν» από την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό, στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που επέλεξε να «κουρέψει» κατά 20% το δυναμικό του δημόσιου Συστήματος Υγείας όταν το «κύμα» της μετάλλαξης «δέλτα» φούσκωνε (με τα γνωστά αποτελέσματα της μακάβριας λίστας των περισσότερων από 23.500 νεκρών) ετοιμάζεται να απολύσει περίπου 7.000 έμπειρους ανεμβολίαστους γιατρούς και νοσηλευτές τους οποίους εδώ και περίπου 5 μήνες έχει θέσει σε αναστολή εργασίας.

Πίσω από την απόφαση αυτή, εκτιμούν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, συνδικαλιστικά στελέχη του χώρου, δεν αποκλείεται να «κρύβεται» η πρόθεση του πρωθυπουργού ενόψει εθνικών εκλογών (είτε αυτές γίνουν πρόωρα, είτε του χρόνου) να προχωρήσει με διαδικασίες - «εξπρές» σε προσλήψεις όχι «γαλάζιων παιδιών» αλλά ατόμων που θα έχουν προκριθεί από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά πόσο, φυσικά, η εκτίμηση αυτή θα επιβεβαιωθεί ή όχι, θα φανεί μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεδομένο αποτελεί ότι, την ώρα που, σήμερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι «μέχρι το τέλος Μαρτίου θα υπάρξει μια γενική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν στο σύστημα» (οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί της χώρας) προσθέτοντας πως «όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, από τις 31 Μαρτίου, δεν θα πρέπει να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ», στη Μεγάλη Βρετανία η κυβέρνηση εξετάζει να ανακαλέσει την απόφαση για επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού, έως την 1η Απριλίου, στο προσωπικό «πρώτης γραμμής» του εθνικού συστήματος Υγείας (NHS). Μέχρι στιγμής, από το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της Βρετανίας, ανεμβολίαστοι παραμένουν περίπου 77.000 ιατροί και νοσηλευτές.

Ανάλογες σκέψεις, δεδομένης μάλιστα της εκτίμησης μεγάλου ποσοστού της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας ότι η μετάλλαξη «όμικρον» προκαλεί λιγότερες νοσηλείες και επιβαρύνει λιγότερο τα εθνικά συστήματα Υγείας, γίνονται και σε αρκετές ακόμη χώρες της Ευρώπης. Οι οριστικές αποφάσεις για την εφαρμογή ή όχι του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό τους θα ληφθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι κυβερνήσεις που εξακολουθούν να δείχνουν άκρως τιμωρητική διάθεση απέναντι στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είναι του Εμ. Μακρόν, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Καρλ Νεχάμερ της Αυστρίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε πέρυσι να θέσει σε αναστολή το 20% του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, αδιαφορώντας επί της ουσίας για τα οδυνηρά αποτελέσματα αυτής της απόφασής του. Αν και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη «για όλα φταίνε οι ανεμβολίαστοι», αποτελεί γεγονός ότι το ΕΣΥ κατέρρευσε μετά την αναστολή των 7.000 υγειονομικών, με τα φαινόμενα της αναλογίας γιατρού προς ασθενείς να κυμαίνονται από «1 προς 50» ή ακόμη και «1 προς 120», να αποτελούν πλέον μια παγιωμένη πραγματικότητα. Η «αποψίλωση» του δημόσιου Συστήματος Υγείας οδήγησε και σε ραγδαία αύξηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί κατά χιλιάδες μέσα σε λίγο καιρό.

Συνδικαλιστικά στελέχη φορέων του δημόσιου συστήματος Υγείας, μετά τις σημερινές δηλώσεις Πλεύρη, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται η κυβέρνηση, στο πλαίσιο μιας μικρής ή μακράς προεκλογικής περιόδου, πίσω από τις αναμενόμενες απολύσεις να σχεδιάζει προσλήψεις «δικών της παιδιών». Σε μια τέτοια περίπτωση, συνέχιζαν, οι εξελίξεις που έλαβαν χώρα από το Φθινόπωρο του 2021 και μετά, θα μοιάζουν με «έγκλημα εκ προμελέτης». Σε κάθε περίπτωση, «τι μέλλει γενέσθαι» θα φανεί σύντομα αφού ο πολιτικός χρόνος αυτή την περίοδο είναι πυκνός.

 https://www.antinews.gr/action.read/ellada/proslipseis-paidion-tis-kubernisis-piso-apo-tis-anamenomenes-apoluseis-7-000-ugeionomikon-/4.156233