Κυριακή, Φεβρουαρίου 13

Συνδικαλιστής της ΝΔ «έφαγε» 8,5 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ - Αντί για τη φυλακή, τον «έκλεισαν» στο σπίτι του!

Αυτά συμβαίνουν, λοιπόν, στην Ελλάδα...
Συνδικαλιστής της ΝΔ «έφαγε» 8,5 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ - Αντί για τη φυλακή, τον «έκλεισαν» στο σπίτι του!

Η απίστευτη ιστορία με την υπεξαίρεση εκατ. ευρώ από «Δακίτη», που τελικά καταδικάστηκε, αλλά, λόγω θεμάτων υγείας, πήρε ποινή - «χάδι». Αλήθεια, έψαξε κανείς τις «διαδρομές» του χρήματος;

Ποια εξέλιξη θα περίμενε από τη Δικαιοσύνη ένας πολίτης που ζει σε ένα στοιχειωδώς ευνομούμενο κράτος, εάν ένας δημόσιος λειτουργός και συνδικαλιστικό στέλεχος κόμματος εξουσίας «πιανόταν» να έχει υπεξαιρεί τουλάχιστον 8,5 εκατ. ευρώ;

Το πιο πιθανό είναι να ανέμενε ότι το δικαστήριο θα επέβαλε μια πολύ σοβαρή ποινή και θα αναζητούσε τις «διαδρομές» του χρήματος. Δηλαδή, εάν και κατά πόσο ο υπάλληλος «τα έφαγε» μόνος του ή αν «μοίρασε» χρήμα, ακόμα και πιο ψηλά.

Στην Ελλάδα, μια τέτοια υπόθεση θα μπορούσε να «κλείσει» με έναν εγκλεισμό κατ’ οίκον του ενόχου και χωρίς κανείς να ασχοληθεί με το κατά πόσο ένα τμήμα των 8,5 εκατ. ευρώ φαγώθηκε και από άλλους, λόγου χάριν υψηλότερα ιστάμενους! Όπως ακριβώς κι έγινε… Όσο κι αν μια τέτοια εξέλιξη -σε μια υπόθεση με αυτά τα δεδομένα- σε μια άλλη ευνομούμενη χώρα θα φαινόταν αδιανόητη, στην Ελλάδα απλά αποτελεί πραγματικότητα!

Η συγκεκριμένη, απίστευτη κι όμως πραγματική ιστορία, έχει ως εξής: Πριν από περίπου μια δεκαετία, υπέπεσε σε υπαλλήλους του ΟΑΕΔ ότι κάτι έλειπε από τα «ταμεία» της υπηρεσίας στη Θεσσαλία. Ψάχνοντας από εδώ, ψάχνοντας από εκεί, τελικά αντιλήφθηκαν πως «είχαν κάνει φτερά» αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ περίπου μέχρι και το 2010.

Ενώ συνεχίζονταν οι έρευνες και περνούσαν τα χρόνια, οι υποψίες έπεσαν στον προϊστάμενο του Λογιστηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στη Λάρισα, όπως αναφέρεται και σε σχετικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» (2 Νοεμβρίου 2015). Τελικά, μετά από εσωτερικό έλεγχο στον ΟΑΕΔ, επιβεβαιώθηκε ότι είχαν υπεξαιρεθεί όχι ένα, όχι δύο αλλά συνολικά περίπου 8,5 εκατ. ευρώ!

Με ποιο τρόπο; Ο εν λόγω «κύριος», επί σειρά ετών, περίπου μέχρι και το 2010, πλαστογραφούσε «διπλά» εντάλματα πληρωμής από τη μισθοδοσία του εκπαιδευτικού προσωπικού και από άλλες υποχρεώσεις του ΟΑΕΔ. Με αυτόν τον τρόπο, όπως τελικά και αποφάνθηκε μόλις προχθές το δικαστήριο, κατάφερε να υπεξαιρέσει αυτό το τεράστιο ποσό.

Το θέμα, όμως, έχει και «ουρές». Ο συγκεκριμένος «κύριος», πέρα από προϊστάμενος του Λογιστηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας ήταν και αρχισυνδικαλιστής στον ΟΑΕΔ, με την προσκείμενη στη ΝΔ παράταξη, δηλαδή με τη ΔΑΚΕ.

Και οι «κακές γλώσσες» ανέφεραν ότι είχε επαφές με σημαντικά στελέχη του κομματικού μηχανισμού, ενώ εκείνη την εποχή πολύ συχνά βρισκόταν στην Αθήνα.

Αλήθεια ή όχι; Όπως και να' χει, η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε, με τον κατηγορούμενο να εισπράττει ποινή - «χάδι» και τις φήμες περί «διαδρομών» του χρήματος και στα πιο «ψηλά» να περνούν στο χρονοντούλαπο.

Γιατί τέτοια ποινή; Διότι ο εν λόγω πρώην αρχισυνδικαλιστής της ΝΔ καταδικάστηκε να περάσει 10 χρόνια, όχι στη φυλακή, αλλά σπίτι του, μετά από έγγραφα τα οποία παρουσίασε και έγιναν δεκτά από την έδρα, σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του.

Παράλληλα, αθωώθηκαν η νυν Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλία και η γενική διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών του Οργανισμού, οι οποίες είχαν παραπεμφθεί για αμέλεια.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο elassonanews.gr, «το πρακτικό της ποινικής διαπραγμάτευσης υπογράφηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, λίγο πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, με τον εισαγγελέα της έδρας λαμβάνοντας υπόψη τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του 66χρονου σύμφωνα και με γνωματεύσεις γιατρών των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, εκ των πραγμάτων να οδηγείται στην απόφαση, ο πρώην ταμίας να εκτίσει στο σπίτι, τη βαρύτατη κατά τα άλλα ποινή κάθειρξης 10 ετών».

Αυτά συμβαίνουν, λοιπόν, στην Ελλάδα. Και σίγουρα, σε επίπεδο κοινής γνώμης δεν ενισχύουν την άποψη όσων υποστηρίζουν ότι το κράτος είναι ευνομούμενο, αλλά αντίθετα την εκτίμηση όσων θεωρούν ότι η χώρα εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε «μπανανία» που την «πληρώνουν» τα «μικρά ψάρια» και όχι οι «μεγαλοκαρχαρίες», ειδικά εάν βρίσκονται στον κύκλο προστασίας πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

 https://www.antinews.gr/action.read/kleidarotrupa/sundikalistis-tis-nd-efage-8-5-ekat-euro-apo-ton-oaed-anti-gia-ti-fulaki-ton-ekleisan-sto-spiti-tou/11.156326

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .