Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18

Καταγγελία: Μεγάλη αναμονή στο «Γεώργιος Γεννηματάς», βρόμικοι θάλαμοι στο «Τζάνειο»

Καταγγελία: Μεγάλη αναμονή στο «Γεώργιος Γεννηματάς», βρόμικοι θάλαμοι στο «Τζάνειο»

Τις συνθήκες που επικρατούν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας κατέγραψαν πολίτες οι οποίοι έστειλαν μαγνητοσκοπημένο υλικό, φωτογραφίες και βίντεο στη «Ζούγκλα». 

Oι πολίτες βρέθηκαν σε δύο δημόσια νοσοκομεία: στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεώργιος Γεννηματάς» και στην Γ' Παθολογική Κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά.

Στο πρώτο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως περιγράφουν, αναγκάστηκαν να περιμένουν για πολλές ώρες, στριμωγμένοι σε διαδρόμους με πολύ κόσμο και χωρίς να τηρούνται τα πρωτόκολλα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση καταγράφηκε από τα κινητά τηλέφωνα

 των ασθενών. Οι εικόνες από το δεύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα αφορούν την κατάσταση που επικρατεί στους -βρόμικους- θαλάμους των ασθενών και στις υποδομές.

Στην καταγγελία που αφορά το Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς σήμερα, στην Οφθαλμολογική Κλινική. Εικόνες “κοπαδοποίησης” των πολιτών που πληρώνουν μια ζωή ένα δημόσιο σύστημα υγείας σαθρό που “κανιβαλίζει” και τους ίδιους και τους ανθρώπους που το υπηρετούν, γιατρούς και νοσηλευτές. Στους διαδρόμους στοιβαγμένοι πολίτες με προγραμματισμένα ραντεβού που περίμεναν πέντε και έξι ώρες να εξεταστούν, αντιμετωπίζοντας -εκτός από την πολύωρη ταλαιπωρία τους- και την κυνική αντιμετώπιση των υπευθύνων στις εύλογες αντιδράσεις για τη μη τήρηση των ραντεβού… “ο γιατρός θα καθυστερήσει”».


Και προστίθεται:

«Tα υγειονομικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2 μοιάζουν ανέκδοτο. Ο ένας κολλητά δίπλα στον άλλον… πουθενά παράθυρα, πουθενά αντισηπτικά, ενώ “πλανόδιοι” διαφημιστές εταιρειών με ιδιωτικά ασθενοφόρα μοιράζουν κάρτες ενοχλώντας πιεστικά τους ασθενείς. Και το ερώτημα είναι: Όταν τα μέτρα είναι αυστηρά για τους συνοδούς ακόμα και ασθενών με βαριές παθήσεις -που καλούνται να πληρώνουν και να κάνουν συνέχεια rapid test για να είναι δίπλα στους ανθρώπους τους-, με ποια άδεια μπαινοβγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία πλασιέ ιδιωτικών εταιρειών;».

 

 

Σχετικά με την Γ' Παθολογική Κλινική του Τζανείου, τονίζεται:

«Θάλαμοι-χωματερές, πλαστικές σακούλες με σκουπίδια, βρόμικες χαρτοπετσέτες, χρησιμοποιημένες γάζες με αίματα, ανάμεσα στα κρεβάτια των ασθενών… Εικόνες που πληγώνουν για τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και αποτυπώνουν την αλήθεια, την οποία περιφρονεί η κυβέρνηση αλλά βιώνουν καθημερινά χιλιάδες ασθενείς και οι συγγενείς τους».

«Ασθενείς ξεχασμένοι, αόρατοι. Ακόμη και στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας, οι ζωές μοιάζουν να έχουν μικρή αξία. Απελπισία κι απόγνωση για τους ασθενείς, που μετρούν τις ώρες αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία μέχρι να έχουν την… τύχη να βρουν ένα ράντσο. Οι αντοχές των συγγενών εξαντλούνται κάθε φορά που διαπιστώνουν πως πρέπει να δώσουν μάχη για να βρουν έναν γιατρό. Σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει ολοφάνερα καταρρεύσει, τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε  άδεια κουφάρια».

 

https://www.zougla.gr/greece/article/katagelia-megali-anamoni-sto-georgios-genimatas-vromiki-8alami-sto-tzanio

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .