Κυριακή, Φεβρουαρίου 20

Τρέχουν να σώσουν τον λογικό με την τρέλα του

Τρέχουν να σώσουν τον λογικό με την τρέλα του

Κάποτε αυτή η πλάκα πρέπει να πάρει ένα τέλος. Δεν γίνεται να την πληρώνω εγώ κάθε φορά επειδή ένας περίεργος, και γούστο του και καπέλο του, θέλει να κάνει το κέφι του. Κυρίες και κύριοι, κάποιος πρέπει να τα πει. Και επειδή όλοι κάνουν το κορόιδο, το καθήκον το παίρνει νταηλίκι ο αποδυτηριάκιας. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Ορειβάτης σόλο ή με παρέα, αμολιέται στο βουνό και χάνεται. Εγώ τι φταίω; Υπάρχουν δρόμοι χαραγμένοι, μονοπάτια σηματοδοτημένα σ’ όλες τις ορεινές περιοχές. Ο δικός σου, και μαγκιά του, βγαίνει εκτός ελεγχόμενης πορείας και χάνεται. Εγώ τι φταίω;

Ενεργοποιείται η αστυνομία. Η πυροσβεστική, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, ελικόπτερα. Μπαίνουν στο παιχνίδι και οι μαρκουτσοφόροι από τα κανάλια και λένε τα δικά τους. Όχι, όμως, τα δύσκολα, τα… απαγορευμένα. Ότι ήταν λάθος, μεγάλο λάθος οι έτσι να βγουν τσάρκα στα υψηλά. Και σε χαμηλές θερμοκρασίες, παρακαλώ,  να ταλαιπωρείται ένας κόσμος, κρατικές υπηρεσίες, διασώστες και σία.

Μιλάμε για έξοδα, έτσι; Για μεροκάματα, για βενζίνες. Ποιος τα πληρώνει αυτά; Εγώ ο φορολογούμενος. Γιατί; Επειδή ο άλλος έχει το χόμπι του, και χάθηκε στο φαράγγι, ένας άλλος ανοίχτηκε στη θάλασσα να ψαρέψει ή να κάνει σέρφιγκ, όταν είναι στις κακές του, στις μεγάλες φουρτούνες του ο Ποσειδώνας.

Όχι, δεν πάει έτσι. Ο καθένας με την τρέλα του πάει όταν τη ζημιά την πληρώνει ο ίδιος. Κι αν ο μη γένοιτο τον φάει η μαρμάγκα, τα έξοδα για τον εντοπισμό και τη διάσωση του να αφαιρούνται από την προσωπική του περιουσία. Δικαιολογείται εκείνος που κλείστηκε στο ασανσέρ, διότι δεν φταίει ο ίδιος. Απεναντίας νομιμοποιείται να ζητήσει αποζημίωση. Άλλο αυτό.

..........................................................

 apodytiriakias.gr

 https://www.zougla.gr/o-apoditiriakias/article/trexoun-na-sosoun-ton-logiko-me-tin-trela-tou

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .