Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Τρόποι για να ρυθμίσετε το ζάχαρο σας φυσικά

Τρόποι για να ρυθμίσετε το ζάχαρο σας φυσικά

Τρόποι για να ρυθμίσετε το ζάχαρο σας φυσικά

Τα τρόφιμα μετρώνται για την επίδρασή τους στο σάκχαρο του αίματος μέσω του γλυκαιμικού δείκτη (ΓΔ). Ο γλυκαιμικός δείκτης κυμαίνεται από 0-100. Τα τρόφιμα που έχουν γλυκαιμικό δείκτη κάτω από 55 θεωρούνται ότι έχουν χαμηλό ΓΔ, από 56-69 θεωρείται μεσαίο, ενώ από 70 και πάνω θεωρείται υψηλό. Συνιστάται να τρώτε τρόφιμα με χαμηλό ΓΔ.

Ένας άλλος τρόπος μέτρησης, της απόκρισης του σακχάρου στο αίμα από διάφορα τρόφιμα είναι μέσω του Γλυκαιμικού Φορτίου (ΓΦ). Το ΓΦ μετρά σε πόσο χρόνο τα τρόφιμα θα απελευθερώσουν τη ζάχαρη στο σύστημα. Τα τρόφιμα που έχουν γλυκαιμικό φορτίο 20 θεωρούνται ότι έχουν υψηλό ΓΦ, 11-19 θεωρείται μέτριο και 10 ή λιγότερο θεωρείται χαμηλό.

Τρόφιμα με υψηλό ΓΔ είναι φλεγμονώδη από τη φύση τους, γι’ αυτό καλό είναι να καταναλώνετε τρόφιμα με χαμηλό ΓΔ και ΓΦ, όσο το δυνατόν περισσότερο ή να χρησιμοποιείται φυσικούς τρόπους για την άμβλυνση της γλυκαιμικής αντίδραση στο οργανισμό.
“Τροφή”: Δείτε ακόμη: Ο ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ.
Και συγκρατήστε πως αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού, είναι σε ΠΡΟ-διαβητικό στάδιο και δεν το γνωρίζει, οπότε καλά είναι προληπτικά να ακολουθούμε όλοι μας τις παρακάτω συμβουλές!

Φυσικές μέθοδοι για την ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

Χρησιμοποιήστε Κανέλα:

Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον γαστρικό ρυθμό κένωσης, βελτιώνει την ευαισθησία των υποδοχέων της ινσουλίνης και αναστέλλει τα ένζυμα που αδρανοποιούν τους υποδοχείς της ινσουλίνης.

Η κανέλα έχει επίσης μια εξαιρετικά ισχυρή αντιοξειδωτική δυνατότητα που εμποδίζει τις φλεγμονώδεις καταστάσεις και τη ζημιά στις κυτταρικές μεμβράνες και στους υποδοχείς της ινσουλίνης.
Δείτε: Κανέλα Κεϋλάνης, Κασσία και Διαβήτης – Η Αλήθεια
Και μία συνταγή για να την καταναλώνετε συχνά, χωρίς την ζάχαρη βέβαια: Κανελάδα παραδοσιακή και τέρμα στα αναψυκτικά!

Χρησιμοποιήστε Λεμόνι:

Το κιτρικό οξύ του λεμονιού βοηθά στο να ρυθμιστεί η απελευθέρωση του σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές ουσίες και τα ιχνοστοιχεία στο λεμόνι βοηθούν στη βελτίωση της σηματοδότησης της ινσουλίνης, στην ενίσχυση της λειτουργίας του ήπατος και στην σταθεροποίηση του σακχάρου του αίματος.

Πιέστε ένα λεμόνι σε όσες το δυνατόν περισσότερες τροφές και πιείτε το φρεσκοστυμμένο σε καθαρό νερό.
Δείτε: Γιατί Πρέπει να Πίνουμε το Πρωί Ζεστό Νερό με Λεμόνι!!!
16 ευεργετικές επιδράσεις του λεμονιού!

Χρησιμοποιήστε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση:

Σε αυτά περιλαμβάνονται κεφίρ καρύδας, λάχανο τουρσί, τουρσιά και kimchi. Στα ακατέργαστα γαλακτοκομικά που έχουν υποστεί ζύμωση περιλαμβάνονται το γιαούρτι, κεφίρ, amasai, τυρόγαλο που έχει υποστεί ζύμωση και ακατέργαστο τυρί.

Αυτά τα τρόφιμα έχουν ένα φυσικό οξύ που επιβραδύνει την απελευθέρωση του σακχάρου στο αίμα, και παρέχουν ένζυμα, προβιοτικά και άλλα βιοενεργά θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την σηματοδότηση του σακχάρου στο αίμα. Χρησιμοποιήστε μια ποικιλία διαφορετικών τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση κάθε μέρα.
Δείτε και Προβιοτικά, 50+1 λόγοι να καταναλώνετε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση 

Χρησιμοποιήστε μηλόξυδο:

Το ξίδι είναι πολύ υψηλό σε οξικό οξύ. Αυτό το οξύ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη γλυκαιμική αντίδραση ενός τυπικού γεύματος βασισμένο σε υδατανθράκες κατά 31%. Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη μετά από γεύμα υδατανθράκων, μειώθηκε ο γλυκαιμικός δείκτης από 100 σε 64 (Ο γλυκαιμικός δείκτης κυμαίνεται από 0-100).

Το μηλόξιδο παρέχει επίσης, ένζυμα, προβιοτικά και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν την σηματοδότηση του σακχάρου στο αίμα. Χρησιμοποιήστε μηλόξυδο σε όσες το δυνατόν περισσότερες τροφές.
Δείτε: Το μηλόξυδο τα οφέλη και οι χρήσεις του!

Τροφές που μπορούν να σάς βοηθήσουν να ρυθμίσετε το σάκχαρο στο αίμα σας:

Κριθάρι

Αρκετές μελέτες έχουν πλέον επιβεβαιώσει ότι μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη και να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές συνιστούν πέντε μερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως την ημέρα για τους ενήλικες.

Το κριθάρι είναι πλούσιο σε β-γλυκάνη, είναι δημητριακό ολικής αλέσεως και έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια τόσο ως τρόφιμο, όσο και ως φάρμακο. Είναι σημαντική προσθήκη σε σούπες και βραστά και διατηρείται με απλή ψύξη.
Δείτε: Δημητριακά ολικής άλεσης: Προασπίζουν την υγιεία μας
και Κριθάρι (Hoerdeum vulgare) – Ιδιότητες

Πλιγούρι βρώμης: 

Η βρώμη περιέχει επίσης την διαλυτή ίνα β-γλυκάνη, που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Η βρώμη προσφέρει επιπλέον οφέλη για άτομα με διαβήτη ή προδιαβήτη, ενώ βοηθά στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Μια μερίδα κουάκερ το πρωί είναι ένας εύκολος τρόπος να ενσωματώσετε τη βρώμη στη διατροφή σας και να κάνετε ένα υγιές ξεκίνημα στην ημέρα σας.
Δείτε: Βρώμη: Ένας διατροφικός θησαυρός!!
Β-γλυκάνες: Ασπίδα για την υγεία & την σιλουέτα!

Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι είναι η καλύτερη πηγή χρωμίου για τον οργανισμό. Το χρώμιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο για τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, καθώς βοηθά το σώμα να παράγει τον παράγοντα ανοχής γλυκόζης, τον οποίο απαιτεί η ινσουλίνη για να βοηθήσει την κίνηση του σακχάρου από το αίμα στα κύτταρα του σώματος, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια.
Δείτε: Κρεμμύδι, το ταπεινό, κατά ζαχάρου, καρκίνου, οστεοπόρωσης και άλλων πολλών.

Σπανάκι 

Το πλούσιο σε μαγνήσιο σπανάκι είναι ένα λαχανικό που μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, ρυθμίζοντας την έκκριση της ινσουλίνης, καθώς και τη χρήση από το σώμα της γλυκόζης. Συμπτωματικά (;), τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 συχνά έχουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου.

Φυσικά, το σπανάκι είναι επίσης γεμάτο με άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των β-καροτένιου, λουτεΐνης, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Κ, μαγγανίου, ασβεστίου και καλίου.
Δείτε: Σπανάκι: ατσαλώνει τον οργανισμό!
ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΕΣΤ: Μήπως έχετε έλλειψη μαγνησίου; Τρόφιμα που τρώμε, «κλέβουν» μαγνήσιο!

Οι άνθρωποι που έχουν διαβήτη παγκοσμίως υπερβαίνουν τα 350 εκατομμύρια και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακά νοσήματα.
Δείτε: Άραγε φταίει η χοληστερίνη ή το ζάχαρο για τα καρδιαγγειακά;

Υπάρχουν, όμως, τρόποι θωράκισης του οργανισμού έναντι των επικείμενων νόσων και ελέγχου του σακχάρου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

1. Εμπλουτίστε με σαλάτες τα γεύματα σας

Όταν τρώτε πλούσια σε υδατάνθρακες φαγητά όπως ζυμαρικά, πατάτες ή ρύζι καλό θα ήταν να τα συνοδεύεται πάντα με σαλάτα που περιέχει ξύδι. Η κατανάλωση μιάμισης κουταλιάς της σούπας ξίδι, μπορεί να μειώσει τη γλυκόζη στο αίμα σας κατά 42%.
Δείτε: Πέψη & Υγεία – Μέρος Α: Γενικά η Πέψη & Πληροφορίες για τους Υδατάνθρακες.

2. Προσθέστε ελαιόλαδο στα ζυμαρικά σας

Σοτάρετε τα ζυμαρικά σας σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς οι ερευνητές λένε ότι τα γεύματα αυτά συμβάλουν διατηρούν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Δείτε: Η διατροφική αξία του ελαιολάδου!!

3. Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας

Προσπαθήστε να γυμνάζεστε τουλάχιστον 30 με 45 λεπτά την ημέρα, καθώς σύμφωνα με νέες έρευνες, από την πρώτη κιόλας φορά που θα γυμναστείτε θα βελτιωθεί ο έλεγχος το σακχάρου στο αίμα.
“Τροφή”: Πραγματικά όσα και να τηρήσετε από τα υπόλοιπα θα είναι σχεδόν σαν να βάζετε τσιρότα σε εγχείρηση, αν δεν τα συνδυάζετε με άσκηση, ενώ θα δείτε τεράστια διαφορά με τον συνδυασμό όλων: Οι δυσάρεστες επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στο σώμα

και Το περπάτημα μπορεί και προλαμβάνει σωρεία ασθενειών

4. Κοιμηθείτε καλά

Εάν δεν κοιμάστε επτά ή οκτώ ώρες τη νύχτα, αυξάνονται κατά 37% με 88% οι πιθανότητες επιδείνωσης του. Για να κοιμόσαστε περισσότερο και καλύτερα, προτιμάτε τα μέρη χωρίς φως. Διότι ακόμη και μια μικρή ποσότητα του φωτός κατά τις ώρες ύπνου, επιβραδύνει την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τον ύπνο σας.

5. Αντικαταστήστε τις πατάτες με ξηρούς καρπούς

Οι πατάτες παρουσιάζουν ένα διπλό πρόβλημα: Αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα και ταυτόχρονα υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το βάρος. Οι ξηροί καρποί μπορεί να έχουν πολλά λιπαρά, αλλά αν καταναλώνετε μόνο μια χούφτα την ημέρα, θα σάς βοηθήσει να χάσετε κιλά.

Σύμφωνα μάλιστα με μια σειρά από πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, τα φιστίκια (Αιγίνης και απλά) και τα αμύγδαλα, διατηρούν σωστά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Δείτε: Ξηροί καρποί – Oι καρποί της ζωής
Οι ξηροί καρποί πολύτιμα προϊόντα της φύσης. 

Δείτε ακόμη: Σαλάτα που αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο; 

Χυμός για το ζάχαρο!

Διαβήτης και Διατροφή.

Σακχαρώδης διαβήτης: Η ωρολογιακή βόμβα του οργανισμού

Στοιχεία από:
www.dromostherapeia.gr
www.medinova.gr
www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.