Σάββατο, Φεβρουαρίου 19

Ιταλικό και διακοσμημένο με φύλα χρυσού το περίφημο τραπέζι του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ιταλικό και διακοσμημένο με φύλα χρυσού το περίφημο τραπέζι του Βλαντιμίρ Πούτιν

Για τον κατασκευαστή του, το τραπέζι των συναντήσεων του Πούτιν  «διεγείρει τη δημιουργικότητα». Μπορεί εκ πρώτης όψεως να προκαλεί εντύπωση με το μήκος του, αφού αγγίζει τα έξι μέτρα, όμως, το τραπέζι που είδαμε να πρωταγωνιστεί στις διαπραγματεύσεις των δυτικών ηγετών με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την εκτόνωση της ουκρανικής κρίσης , έχει την δική του ιστορία. Το λευκό τραπέζι -παγοδρόμιο φέρει την υπογραφή του Ιταλού Ρενάτο Πολόνια.

«Το μήκος του δεν έχει καμία σχέση με την πανδημία του κορωνοιού» , σπεύδει να υποστηρίξει ο επιπλοποιός, Ρενάτο Πολόνια., ο οποίος σε δηλώσεις του σε ιταλική εφημερίδα εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το έργο που δημιούργησε το 1997.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έβαλε τους συνομιλητές του να κάθονται σε απόσταση του έξι μέτρων με τον ρωσικό Τύπο να επικαλείται τον φόβο του για τον κορωνοιό: Ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν όπως και ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, κατά τις συνομιλίες που είχαν στο Κρεμλίνο με τον Πούτιν για την εκρηκτική κατάσταση στην Ουκρανία, κάθονταν σε απόσταση έξι μέτρων. Όχι όμως ο ανεμβολίαστος πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαίρ Μπολσονάρου.

«Το γυαλιστερό λευκό τραπέζι, πλάτους 2,6 μέτρων στηρίζεται σε τρεις κολόνες », όπως εξηγεί ο Ρενάτο Πολόνια στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera». Το τραπέζι αυτό είναι κατασκευασμένο από ξύλο, βαμμένο λευκό και διακοσμημένο με φύλλα χρυσού που δουλεύτηκαν στο χέρι, εξηγεί ο Ιταλός επιχειρηματίας που έχει την έδρα του κοντά στο Κόμο.

Σε ό,τι αφορά στο μήκος του τραπεζιού, ο Ιταλός επιπλοποιός υποστήριξε ότι «ναι μεν μπορεί να ήταν χρήσιμο για την πανδημία της Covid, ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με τον κορωνοιό. «Κατασκεύασα το τραπέζι αυτό πριν από 25 χρόνια«, όπως τονίζει.

Το έπιπλο φτιάχτηκε για ένα από τα παλάτια που διαθέτει το Κρεμλίνο κοντά στο Μαυσωλείο του Λένιν. Εκεί βρίσκονται τα γραφεία και η κατοικία του Ρώσου Προέδρου.
Το τραπέζι έχει περίοπτη θέση στην αίθουσα «Αικατερίνη» στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των ηγετών των οκτώ ισχυρότερων οικονομιών «G8» το 1997.
Η αίθουσα αυτή, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», χρησιμοποιείται σήμερα για δεξιώσεις και συνέδρια.

Σε ότι αφορά το κόστος του τραπεζιού, ο Ιταλός επιχειρηματίας επισημαίνει ότι, εάν ήθελε κανείς ένα αντίγραφο, θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ.
Ο Ρενάτο Πολόνια έχει πουλήσει έπιπλα σε αραβικές χώρες, σεΐχηδες και βασιλικές οικογένειες». «Κάποτε είχα δεχτεί παραγγελίες από τον Μουάμαρ αλ Καντάφι και τον Σαντάμ Χουσεΐν», όπως ισχυρίζεται.

 pronews.gr 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .