Τρίτη, Φεβρουαρίου 1

Στο «βούρκο» Φουρθιώτη μέχρι το λαιμό η κυβέρνηση των «αρίστων»

Το vertigo των «αρίστων»
Στο  «βούρκο» Φουρθιώτη μέχρι το λαιμό η κυβέρνηση των «αρίστων»

Ο άλλοτε τηλεπαρουσιαστής- διαφημιστής τουλάχιστον 10 υπουργών, άρχισε να τους «δίνει» έναν- έναν, αποκαλύπτοντας τη δυσώδη διαπλοκή των «αρίστων» με τον «πάτο» της νύχτας και των ΜΜΕ, αλλά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη…

«πέρα βρέχει».

Οι πρώτες βολές του Μένιου Φουρθιώτη ήρθαν πριν από λίγες ημέρες με τη δημοσιοποίηση τηλεφωνικών συνομιλιών με τον Γιώργο Γεραπετρίτη τον Φεβρουάριο του 2021.

Μετά το: «δεν τον ξέρω, δεν τον έχω δει ποτέ» του κ. Γεραπετρίτη, ακολούθησε η δημοσιοποίηση sms του ίδιου του υπουργού προς τον τηλεπαρουσιαστή, όπου αποκαλύπτεται ότι o κ. Γεραπετρίτης και οι συνάδελφοί του, Γεωργιάδης, Λιβάνιος και Πέτσας ασχολήθηκαν με αίτημα του Φουρθιώτη, για να περάσουν νομοθετική ρύθμιση σχετική με τα τηλεπαράθυρα και τις παραγραφές ποινών από το ΕΣΡ, όπως τους είχε... υποδείξει ο τηλεπαρουσιαστής.

Στο  «βούρκο» Φουρθιώτη μέχρι το λαιμό η κυβέρνηση των «αρίστων» 427375 photo

Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο του sms δεν έχει διαψευστεί, ενώ τα «μηνύματα» Φουρθιώτη που ακολούθησαν άρχισαν να «ακουμπούν» και τον στενό πρωθυπουργικό κύκλο.

Ταυτόχρονα, ο τηλεπαρουσιαστής και πρώην μάνατζερ της πορνοστάρ Τζούλιας Αλεξανδράτου άρχισε να απειλεί ότι θα δημοσιεύσει όλα τα ακριβή στοιχεία επικοινωνίας για την πολιτική «γραμμή» που του έδινε καθημερινά ο υπεύθυνος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, προκειμένου να στήνει «αγιογραφίες» υπουργών και ρεπορτάζ με εξωραϊσμό του κυβερνητικού έργου. Τα θέματα, δηλαδή, που πλάσαρε μέσα από το κανάλι του!

« Οι κοινές… αξίες»

Κι όταν ο Νίκος Ρωμανός έριξε τη μπάλα εκτός γηπέδου, απαντώντας πως «δεν είναι σοβαρά πράγματα να ασχολούμαστε με τον Μένιο Φουρθιώτη», τότε ο υπόδικος εκδότης -κατηγορούμενος για σειρά κακουργηματικού χαρακτήρα υποθέσεις- βάλθηκε να μας θυμίσει πόσο «διαφέρουν» αισθητικά και πολιτικά οι σημερινοί κατήγοροί του από τον ίδιο:

«Αλήθεια τότε που τραγουδούσατε στην Αννίτα Πάνια στα «παρατράγουδα» και στη life style εκπομπή της κ.Λαμπίρη το κάνατε επειδή ήταν σοβαρές εκπομπές ή απλώς θέλατε να προβάλλετε το καλλιτεχνικό σας ταπεραμέντο;» απάντησε στον Ρωμανό χθες μέσα από την εφημερίδα του, εκτοξεύοντας εκ νέου απειλές: «Μήπως θέλετε να δώσω στη δημοσιότητα κι άλλα SMS, video υπουργών και όχι μόνο, που έδιναν εντολές κι ευχαριστίες;…Γνωριζόμαστε αρκετά καλά. Όχι τώρα με τα μεγαλεία ξεχάσαμε την τσίπα μας»!

Δεν είδαν, δεν άκουσαν

Ο ζόφος της υπόθεσης Φουρθιώτη και τα πάρε δώσε του με την κυβέρνηση, προς το παρόν, αντιμετωπίζονται με αφ’ υψηλού κριτική, απαξία και δηλώσεις του τύπου: «εμείς τον παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη», όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, δυσκολευόμενος τάχα να προφέρει ακόμη και το όνομα του τηλεπαρουσιαστή.

Λίγο αργότερα, ο Μένιος Φουρθιώτης ανάρτησε φωτογραφία από μηνύματα αποστολής βίντεο και προς τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Ωστόσο, την κυβερνητική «άγνοια» για τα καμώματα Φουρθιώτη, καρφώνουν δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία αποκάλυψαν και πρόσφατη ευνοϊκή μεταχείριση του υπόδικου τηλεπαρουσιαστή από τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, μετά την αποφυλάκισή του «μπαινοβγαίνει ως επισκέπτης στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες που ακολουθούν όλοι οι συγγενείς φυλακισμένων», διαψεύδοντας ουσιαστικά το κυβερνητικό αφήγημα ότι «δεν έχουμε σχέση με τον υπόδικο».

Εκβιασμοί και απειλές εκατέρωθεν

Κι όσο η κυβέρνηση αρνείται τη σχέση της με τον Φουρθιώτη υποβαθμίζοντας την υπόθεση, άλλο τόσο γιγαντώνεται στα μάτια των πολιτών η σαπίλα του πολιτικού συστήματος, καθώς βλέπουν να εκβιάζεται σχεδόν ολόκληρη η κυβέρνηση της χώρας από τον υπόδικο εκδότη- τηλεπαρουσιαστή -για την ασφάλειά του οποίου αξίζει να σημειωθεί ότι παραχωρήθηκαν 14 φρουροί, στο παρελθόν!

Ακόμη περισσότερο εκθέτει την κυβέρνηση στα μάτια της κοινωνίας η όψιμη αντεπίθεση του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε ότι «τα κυβερνητικά στελέχη μπορούν να μιλάνε με όποιον θέλουν», γιατί έχουμε… Δημοκρατία!

Όπως, όταν επίσης πρότεινε ότι «όποιος δίνει στη δημοσιότητα μηνύματα που έχει ανταλλάξει, να μπαίνει 20 χρόνια φυλακή», δείχνοντας έτσι την έλξη που ασκούν στην κυβερνητική λογική τακτικές καθεστώτων που λύνουν τις υποθέσεις βρώμικης συναλλαγής με εξωθεσμικά κέντρα ή κάτω από το τραπέζι ή με απειλές. Κατά τα άλλα, έχουμε Δημοκρατία.

Το vertigo των «αρίστων»

Βέβαια, είναι τόση η ζαλάδα που τους έχει προκαλέσει ο Φουρθιώτης που στην προσπάθειά τους να ξορκίσουν τα χειρότερα μπορούν και να αυτοεξευτελίζονται.

Σχολιάζοντας τη μαφιόζικη «εισβολή» Φουρθιώτη μετά μπράβων στο γραφείο του πρώην υπουργού κ. Βρούτση, τον οποίο ο τηλεπαρουσιαστής απείλησε για να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συνεργασία», ο Άδωνης Γεωργιάδης παραδέχθηκε τα εξής: «Όταν βγάλαμε την επιστρεπτέα προκαταβολήδεν είχαμε καταλάβει, ότι θα έχουμε στην Ελλάδα φαινόμενα όπως κάποιοι να στήσουν κρυφές μαϊμού εταιρείες για να πάρουν τα χρήματα»!!

Όταν το κατάλαβαν, όμως, εκτός από το νόμο, άλλαξαν και τον… υπουργό που πέταξε έξω από το γραφείο του τον Φουρθιώτη!

Εξάλλου, όταν το «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει πλέον αποδεδειγμένα αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας, της ακρίβειας, και των καταστροφών, δηλαδή σε όλα τα μεγάλα προβλήματα, το «κρυφτούλι και η άγνοια» των «αρίστων» γύρω από την υπόθεση Φουρθιώτη μοιάζει απλά σαν το κερασάκι στην τούρτα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/sto-bourko-fourthioti-mexri-to-laimo-i-kubernisi-ton-ariston/2.156240

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .