Κυριακή, Φεβρουαρίου 6

ΚΕΡΔΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ Τ' ΟΜΟΛΟΓΑΜΕ...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ...

Γράφει ο Γιώργος Αδαλής
Οικονομικός Αναλυτής  

ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΕΡΔΑΜΕ !

ΑΠΟ 9η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΝΑΜΕ 8η !!!

Οσο ο Σκυλακάκης έλεγε αυτά τα απίστευτα για την βενζίνη και τα αυτοκίνητα, η Ελλάδα ανέβαινε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των ακριβότερων χωρών σε καύσιμα.

Πέρσι στις αρχές του 2021 είμασταν η 10η ακριβότερη χώρα σε καύσιμα.

Οταν έγραψα το καλοκαίρι το περίφημο άρθρο στο SLpress με την παρουσίαση των τιμών 169 χωρών του πλανήτη, η Ελλάδα ήταν η 9η ακριβότερη χώρα σε καύσιμα (αμόλυβδη).

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της 31ης Ιανουαρίου 2022, η Ελλάδα ΕΓΙΝΕ Η 8η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!

Αυτό που βλέπετε, είναι ο πίνακας από επίσημα στοιχεία που καταθέτουν οι χώρες σε διεθνείς οργανισμούς και αφορά στην μέση τιμή κάθε χώρας.

Θέλω να πω ότι στις 31/1 υπήρχαν σαφώς και βενζινάδικα που πουλούσαν στην αντλία, πάνω από 2€ το λίτρο.

Η Ελλάδα καλπάζει σήμερα 5 Φεβρουαρίου και τείνει να ξεπεράσει την Δανία, την Φινλανδία και την Ισλανδία ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η 5η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!

Μόνο γι'αυτό ο Σκυλακάκης έπρεπε να είχε παραιτηθεί, κι όχι να εκστομίζει ανοησίες όπως αυτές που είπε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Είναι ντροπή να εξακολουθεί η χώρα να υιοθετεί την νεοκομουνιστική τακτική του Σύριζα που αύξανε τους φόρους και τα τέλη στα καύσιμα για να πληρώνει Καρανίκες και λοιπούς!

Από τη μια Σκυλακάκηδες και Ξαφάδες μας πρήζουν για την κατάργηση του Κρατισμού, των Παρεμβάσεων στην οικονομία και τις ιδιωτικοποιήσεις και από την άλλη δέχονται να υπάρχουν παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων από το κράτος!

Παρεμβάσεις που έχουν κυριολεκτικά ξεσκίσει τους πολίτες, οι οποίοι στα 100 € αμόλυβδης που βάζουν, τα 65 € είναι φόροι που πάνε στο κράτος και μόνο τα 35 € είναι η καθαρή πραγματική αξία του καυσίμου!

Και φυσικά το δούλεμα πάει σύννεφο, διότι οι υψηλότερες τιμές φόρων σε καύσιμα διογκώνουν κι άλλο τον πληθωρισμό. Τον οποίο υποτίθεται ότι τον πολεμούν!

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 100% ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ;

Γιατί όπως έχω πει δημόσια, τα έσοδα από το χαράτσι στα καύσιμα, είναι το ΤΑΜΕΙΟ όλων των κυβερνήσεων, το οποίο το διαχειρίζονται χωρίς περιορισμούς όπως αυτές κρίνουν, σε αντίθεση με άλλα κρατικά έσοδα τα οποία δεν μπορούν να τα ξοδέψουν όποτε θέλουν, όπου θέλουν!

Κατά τα άλλα, έχουμε μια φιλελεύθερη κυβέρνηση που ΔΕΝ παρεμβαίνει στην ...Οικονομία και στις Αγορές!!!

Και σταματώ εδώ γιατί είμαι ήδη νευριασμένος από υπουργό που δεν γνώριζε καν τους συντελεστές ΦΠΑ των προϊόντων που διαχειρίζεται το υπουργείο του ...[πολλές τελίτσες].......

ΠΗΓΗ ΦΒ

 https://shmantikanea.blogspot.com/2022/02/blog-post_256.html#more

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .