ΕΝΦΙΑ-Κυβερνητική κοροϊδία: Μένεις στα Πετράλωνα; Πληρώνεις σαν να

Παραπλανητικό τρικ αποδεικνύεται η δήθεν μείωση του ΕΝΦΙΑ. Η κυβέρνηση ουσιαστικά παίρνει πίσω τις μειώσεις του, μέσω των τεκμηρίων. Έτσι, σε περιοχές όπως τα Πετράλωνα που έχουν αυξηθεί οι αντικειμενικές αξίες, ο κάτοικος θα κληθεί να πληρώσει λες και είχε βίλα στη Μύκονο

Αποκαλύπτονται τώρα η αναλγησία και τα κυβερνητικά τρικ περί δήθεν μείωσης του ΕΝΦΙΑ. Ακόμα και η -κατά τα λοιπά, φιλοκυβερνητική- εφημερίδα «Καθημερινή», προειδοποιεί για «παγίδα τεκμηρίων λόγω αύξησης αντικειμενικών».

Ειδικότερα, παρατηρεί ότι «στην παγίδα των τεκμηρίων κινδυνεύουν να πέσουν φέτος πολλοί φορολογούμενοι και να πληρώσουν υψηλότερο φόρο, εξαιτίας της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, χωρίς να έχει αλλάξει οτιδήποτε άλλο στο εισόδημά τους σε σχέση με πέρυσι.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε περιοχές όπως τα Πετράλωνα, το Θησείο, το Αστεροσκοπείο, ο Πειραιάς, το Παλαιό Φάληρο, το 1ο διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου η τιμή ζώνης ξεπέρασε το όριο των 2.800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το τεκμήριο διαβίωσης με βάση την κατοικία αυξάνεται κατά 40%. Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν και όσοι κατοικούν σε περιοχές όπου οι αντικειμενικές τιμές αυξήθηκαν πάνω από τις 5.000 ευρώ ανά τ.μ ., όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, όπου το τεκμήριο αυξάνεται κατά 21,43%».

Κοντολογίς, χωρίς να φταίνε σε τίποτα οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, και δίχως να έχει αλλάξει το εισόδημά τους, εάν δεν έχει χειροτερεύσει, εξαιτίας των πιέσεων που υφίσταται σειρά περιοχών της Αθήνας από μεγάλα συμφέροντα του real estate, με ένα από τα αποτελέσματα να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες στις γειτονιές τους, θα πρέπει να καταβάλουν πρόσθετους φόρους.

Κι' όλα αυτά σε περιοχές - γειτονιές σχεδόν αμιγούς κατοικίας. Άραγε, που αποσκοπεί η κυβέρνηση; Να εκδιώξει, προς εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων του τουρισμού, του real estate, των Airbnb, κ.λ.π., στο όνομα της φορομπηχτικής πολιτικής της, τους μόνιμους κατοίκους από περιοχές του κέντρου της Αθήνας;

Αυτά είναι τα τρικ Μητσοτάκη - Σταϊκούρα και η περιβόητη -προεκλογική- μείωση του ΕΝΦΙΑ; Ούτε καν για πραγματικές προεκλογικές «παροχές» δεν είναι ικανοί.

 https://www.antinews.gr/action.read/oikonomia/enfia-kubernitiki-koroidia-meneis-sta-petralona-plironeis-san-na-xeis-bila-sti-mukono/3.156444