Αποκλειστικό: Προεκλογικός ανασχηματισμός τον Μάρτιο με... σανίδα σωτηρίας  Πιερρακάκη – Λιβάνιο

Το γνωστό ανέκδοτο με τις τρεις επιστολές που γράφει κάθε πρώην πρωθυπουργός όταν μπαίνει στο Μαξίμου ο νέος ένοικος, ισχύει και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πρώτη επιστολή αναφέρει: «Ρίξτα στον προηγούμενο». Η δεύτερη επιστολή λέει: «Ρίξτα στους υπουργούς». Η τρίτη επιστολή γράφει: «Ετοιμάστε τις δικές σου επιστολές».

Αυτή την περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στη δεύτερη φάση. Τα ρίχνει στους υπουργούς του. Ή πρόκειται να τα ρίξει πολύ σύντομα, και προτού πάει στο τρίτο επίπεδο όπου θα ετοιμάσει τις δικές του επιστολές ως…

πρώην.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναζητεί σανίδα σωτηρίας σε έναν ευρύ ανασχηματισμό. Εκλογικό ανασχηματισμό, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, όχι πάντως νωρίτερα από το επόμενο φθινόπωρο και ίσως σε ένα χρόνο από τώρα.

Ο ανασχηματισμός, λένε οι πληροφορίες του antinews θα γίνει εντός του Μαρτίου με κάποιους να επιμένουν ότι θα είναι ευρύς ώστε να αποφευχθούν οι γκάφες των δύο προηγούμενων με τους οποίους ακόμη γελά ο κόσμος.

Ο Μητσοτάκης το φυσάει και δεν κρυώνει με τις αλλαγές που του είπαν να κάνει τον Σεπτέμβριο καθώς όχι μόνο δε σηματοδοτήθηκε κάποια νέα αρχή, κάποια νέα ορμή, αλλά η κατάσταση έγινε χειρότερη.

Έτσι τώρα δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ώστε να «τιμωρήσει» όσους δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, αλλά και να «βολέψει» βουλευτές εκλογικών περιφερειών στις οποίες διαπιστώνει σοβαρό πρόβλημα με τους ψηφοφόρους.

Ωστόσο, η κίνηση – βόμβα, κατά πολλούς θετική, κατ’ άλλους αρνητική, ακούει στο όνομα «Κυριάκος Πιερρακάκης».

Ο εκ του κέντρου προερχόμενος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, λένε οι πληροφορίες, θα είναι ο πρωταγωνιστής των αλλαγών που θα γίνουν.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν οι πηγές μας ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα στο Μαξίμου, επικεφαλής του οποίου θα είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος μάλλον θα φύγει από το υπουργείο που είναι τώρα. Ενδεχομένως να ονομαστεί υπουργός Επικρατείας και θα αναλάβει να διαχειριστεί όλους τους υπουργούς, να τους συντονίσει και να αναδείξει το κυβερνητικό έργο. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι ενώ έχει γίνει πολλή δουλειά σε πολλούς τομείς, το πρόβλημα είναι ότι δε φαίνεται, δεν περνά στην κοινωνία.

Ουσιαστικά έχει καταρρεύσει το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης και θέλουν ένα άλλο πρόσωπο να αναλάβει αυτή τη δουλειά.

Ο Πιερρακάκης έχει φτιάξει καλό όνομα τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας των ψηφιακών μεταρρυθμίσεων που έχει πετύχει στον δημόσιο τομέα. Χιλιάδες πιστοποιητικά και πράξεις γίνονται πλέον αυτόματα, με λίγα κλικ και δε χρειάζεται να κάθεται ο κόσμος στις ουρές. Μια δουλειά που πιστώνεται θετικά στον Πιερρακάκη και που εκτιμούν ότι η δημοφιλία του μπορεί να «περάσει» στους πολίτες και το κυβερνητικό έργο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να αναλάβει και κυβερνητικός εκπρόσωπος, το σίγουρο είναι ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις επόμενες εκλογές, ίσως και στην πρώτη θέση.

Ένας άλλος λόγος που επιλέγεται ο Πιερρακάκης για τη «βρόμικη δουλειά», είναι ότι προέρχεται από το κέντρο, από εκεί που η ΝΔ χάνει λόγω της ανόδου του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρουλάκης έχει προσελκύσει κοινά που διεκδικεί και ο Μητσοτάκης με αποτέλεσμα να θέλει ο πρωθυπουργός ένα πρόσωπο από εκεί στην πρώτη γραμμή ώστε να ανακόψει τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ.

Ένας κεντρώος δηλαδή σαν τον Πιερρακάκη να δείχνει ότι είναι εκπρόσωπος του κέντρου – κεντροδεξιάς και να κρατήσει τους ψηφοφόρους που το 2019 ψήφισαν τη ΝΔ.

Στον ανασχηματισμό ισχυρό ρόλο αναμένεται να αναλάβει και ο Θ. Λιβάνιος, ο οποίος ενδεχομένως να επιστρέψει πάλι στο Μαξίμου για να κάνει τις δημοσκοπικές έρευνες και να αναλύει τα δεδομένα όσο πλησιάζουμε στις εκλογές.

Το νέο ισχυρό δίδυμο αναμένεται να αναλάβει μέσα στον Μάρτιο, κάτι που θα δώσει και το έναυσμα για τον ανασχηματισμό.

Λέγεται ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση ή θα υποβαθμιστούν πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη. Ήδη ακούγονται ονόματα όπως του Άδωνι Γεωργιάδη, του Λευτέρη Αυγενάκη, ίσως και του Θάνου Πλεύρη, οι οποίοι θα αποχωρήσουν από αυτό το κυβερνητικό σχήμα.

Όμως, ειδικά η αναβάθμιση του διδύμου Πιερρακάκη – Λιβάνιου, δε θα είναι ανέφελη. Κι αυτό γιατί εφόσον μπουν αυτοί μπροστά μένουν πίσω δύο ισχυροί «φίλοι» του πρωθυπουργού, οι κ. Γεραπετρίτης και Σκέρτσος. Ο μεν πρώτος έχει εξαφανιστεί τελευταία και λόγω των καταγγελιών Φουρθιώτη ο δε δεύτερος δεν εμφανίζεται πλέον τόσο συχνά, ίσως γιατί ο συντονισμός του απέτυχε, ειδικά στον κρίσιμο τομέα της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται με ενδιαφέρον οι κινήσεις του πρωθυπουργού. Θα σημάνουν ένα νέο ξεκίνημα της κυβέρνησης; Ή θα είναι απλά ο τελευταίος σπασμός του μελλοθάνατου;

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/apokleistiko-proeklogikos-anasximatismos-ton-martio-me-sanida-sotirias-pierrakaki-libanio/2.156636