Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Κοινωνικό μέρισμα: Χωρίς αίτηση η πληρωμή – Πότε θα βγει η απόφαση

δηλωση ευρω

Πασχαλινό «μποναμά» ετοιμάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να τονώσει τα ευάλωτα νοικοκυριά ενόψει Πάσχα, την ώρα που η ακρίβεια «καίει» τις τσέπες των καταναλωτών.

Έτσι, με φόντο και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν την ανησυχία και τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τις ραγδαίες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, καύσιμα και ρεύμα, η κυβέρνηση

προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να δώσει έκτακτο επίδομα με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος στις αρχές Απριλίου, πριν το Πάσχα.

Οι πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο λένε ότι ενδεχομένως να είναι πιο αυξημένο από το αντίστοιχο των Χριστουγέννων που ήταν 250 ευρώ και θα φτάσει τα 300 ευρώ και θα το πάρουν, όπως και στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑΜΕΑ, δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άνεργοι.
Η διαφορά από το προηγούμενο είναι ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να θέσει όχι μόνο εισοδηματικά αλλά και περιουσιακά κριτήρια, γεγονός που θα περιορίσει τους δικαιούχους.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι ο Μάρτιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας για τις αποφάσεις που θα ληφθούν.
Οι παράγοντες που θα καθορίσουν το «δώρο του Πάσχα» είναι:

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού
Πώς θα επηρεάσει η κατάσταση στην Ουκρανία τις τιμές της ενέργειας
Ο κ. Οικονόμου, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, σχολίασε ξανά το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνησή μας ούτε πολιτεύεται με δωράκια ούτε πιστεύει ότι η επιδοματική πολιτική είναι διέξοδος. Δυναμώνει το εισόδημα, παίρνει από τα βάρη του κόσμου φόρους, ασφαλιστικές εισφορές. Αν και όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού».

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.