Στο μαρτύριο της σταγόνας υποβάλλει ο Κύρτσος τον Μητσοτάκη

Του Οδυσσέα Αρβανίτη

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον διέγραψε, για την ακρίβεια έβαλε τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, να τον διαγράψει με μία αμφιλεγόμενη διαδικασία-επίδειξη αυταρχισμού, ωστόσο κάθε άλλο παρά ξεμπέρδεψε με τον Γιώργο Κύρτσο.

Ο ευρωβουλευτής δείχνει αποφασισμένος να υποβάλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο μαρτύριο της σταγόνας. Με καθημερινές κριτικές του τοποθετήσεις και μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προκαλούν αλλεργία στο κύκλωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς δεν μπορεί να τα ελέγξει και να εμποδίσει τη διάχυσή τους.

Ο κ. Κύρτσος προειδοποίησε ότι τον απελευθέρωσε η διαγραφή και έρχονται τα χειρότερα για τον Μητσοτάκη. Καθημερινά απευθύνεται πλέον ειρωνικά στον “σούπερ manager”, αποδομώντας το προφίλ του “ικανού διαχειριστή” και καταδεικνύοντας την ανεπάρκειά του όσον αφορά τις προβλέψεις.

Η σημερινή συγκομιδή περιλαμβάνει: «Ο σούπερ manager Μητσοτάκης καλύπτει Novartis, ανέπτυξε κύκλωμα φυσικού αερίου-ηλεκτρικής ενέργειας που γονάτισε νοικοκυριά και οικονομία. Τώρα ταΐζει τα θύματά με κασέτες Θάνου. Απαράδεκτη η Θάνου, τα είχα πει. Δεν δικαιολογούνται έτσι τα σημερινά κόλπα. Οι συμψηφισμοί δεν μειώνουν φτώχεια».

Σε άλλο tweet αναφέρει: «Ο σούπερ manager Μητσοτάκης, έπεσε το τελευταίο διάστημα έξω σε όλες τις βασικές εκτιμήσεις του. Απολιγνιτοποίηση. Κόστος φυσικού αερίου. Χρέος, ελλείμματα. Ανταγωνιστικότητα, δίδυμα ελλείμματα. Διάρκεια και ένταση ακρίβειας. Επιπτώσεις σε νοικοκυριά, οικονομία. Συνεχίζει… ακάθεκτος».

Ο κ. Κύρτσος όμως απαντά με σκωπτικό ύφος και στην επίθεση –«δολοφονία χαρακτήρα», που εξαπέλυσαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης εναντίον του μετά τη διαγραφή του: «Να το διευκρινίσουμε. Είμαι κατά του Μητσοτάκη αλλά υπέρ των μητσοτακοτρόλς. Είναι γνωστό ότι καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Να ζητήσουν αύξηση από τα «αφεντικά» γιατί μαζί μου θα ιδρώσουν. Δεν έχω ούτε ωράριο ούτε ΣΚ. Θα με ευγνωμονούν για την… εκπαίδευση».

Ή και πιο συγκεκριμένα: «Φούσκα η ανάλυση Φουσκίδη στα Παραπολιτικά, για διαγραφή μου και πορεία μου στο δημόσιο βίο. Γεμάτο ανακρίβειες, μειωτικούς χαρακτηρισμούς. Πέρασε τις εξετάσεις. Μπορεί να υποβάλει αίτημα για βιογράφος του Μητσοτάκη. Θα τον χρειαστεί πολύ πιο σύντομα απ’ ότι νομίζει Όπως ο Κούρτς…».

Ο κ. Κύρτσος διέψευσε τα σενάρια ότι είναι σε συνεννόηση με τον Βαγγέλη Αντώναρο για τη δημιουργία νέου κόμματος, όπως άλλωστε και ότι θα προσχωρήσει στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Παρομοίως το διαψεύδει και ο Αντώναρος. Ορισμένα συστημικά μέσα κάνουν λόγο για «Αντωναροποίηση» του Γιώργου Κύρτσου, καθώς ακολουθούν παρόμοια τακτική, ταράζουν τα νεύρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις αναρτήσεις τους στα social media. Λογικό άλλωστε όταν καταθέτει προβλέψεις όπως οι ακόλουθες: «Η ΝΔ δεν είναι ιδιοκτησία Μητσοτάκη. Θα έχει φύγει από την ηγεσία πριν τη λήξη της ευρωβουλευτικής μου θητείας. Ο Άδωνις θα έχει το δικό του κόμμα, θα πουλάει μαντζούνια. Ο επόμενος ηγέτης, όποιος και αν είναι, όπου και αν βρίσκομαι, θα με ευχαριστήσει γιατί ξεκίνησα την κάθαρση…Το τέλος της περιόδου Μητσοτάκη είναι πολύ πιο κοντά απ ότι νομίζει ο ίδιος και οι ιδιοτελείς υποστηρικτές του. Όταν πάει σε εκλογές θα χάσει την πρωθυπουργία με απαίτηση των κομμάτων. Θα αρχίσουν και τα όργανα στη ΝΔ. Αυτά που σήμερα ψιθυρίζουν στη ΝΔ θα του τα φωνάζουν…».

Ανεξάρτητα πάντως από το αν ο Γιώργος Κύρτσος έχει έρθει σε συνεννόηση με άλλους πρώην βουλευτές και παράγοντες -κάποια στιγμή θα γίνει δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα τελεσφορήσουν-, η δυσαρέσκεια είναι διάχυτη εντός αλλά και στις παρυφές της ΝΔ. Εκείνο που θεωρείται βέβαιο είναι ότι μέχρι τις εκλογές θα υπάρξει ένα σχήμα στη δεξιά και πιθανότατα ένα σχήμα από δυσαρεστημένους καραμανλικούς. Οι ζυμώσεις έντονες και διαρκείς στο παρασκήνιο, σύντομα θα αποκτήσουν έκφραση και στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής.

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/sto-marturio-tis-stagonas-upoballei-o-kurtsos-ton-mitsotaki/2.156701