Υπό κατάρρευση ο... Μωυσής

Η μπάλα στην κυβέρνηση έχει χαθεί. Σε όλα τα επίπεδα, κι όχι μόνο στην αποτυχημένη διαχείριση των προβλημάτων, που έφερε μέχρι και παραίτηση υπουργού.

Από την πανδημία που όλο τελειώνει, αλλά… τελειώνουν 100 άνθρωποι κάθε μέρα.

Μέχρι την ακρίβεια, για την οποία βεβαίως φταίνε οι άλλοι, αλλά δεν θα μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα, κι ας μη μπορούμε να βάλουμε βενζίνη στο αυτοκίνητό μας.

Η κακή κυβερνητική διαχείριση, φέρνει και γκρίνια, ειδικά από τη στιγμή που τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων είναι κόλαφος για το Μαξίμου.

«Κακό χωριό τα λίγα σπίτια», λέει ο λαός και στη Νέα Δημοκρατία έχουν αρχίσει να συνηθίζουν στην ιδέα ότι δεν είναι παντοδύναμοι. Ότι μπορεί να μην έχουν αντίπαλο δέος, αλλά ο λαός ξέρει και τιμωρεί.

Και αυτή η γκρίνια φέρνει και αναταραχές μέσα στο κόμμα και μέσα στην κυβέρνηση. Οι πληροφορίες του antinews λένε ότι στο στόχαστρο έχουν μπει οι… μουσαφιραίοι της κυβέρνησης. Δηλαδή όσοι δεν είναι δεξιοί, όσους μάζεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από άλλους χώρους.

Τους υποτιθέμενους «άφθαρτους» και του μανατζαιραίους που υποτίθεται ότι θα έκαναν τη δουλειά αλλά τελικά αποδείχθηκαν επιεικώς… άχρηστοι.

Στο στόχαστρο έχουν μπει οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος κατά κύριο λόγο γιατί είναι οι δύο που επηρεάζουν τον πρωθυπουργό.

Αυτοί που συνομιλούν μαζί του και χαράσσουν τη στρατηγική, αυτοί που έχουν τις περισσότερες αρμοδιότητες, που διατάζουν υπουργούς και βουλευτές και που συνομιλούν στο σκοτάδι με όποιους χρειάζεται να συνομιλήσουν. Ακόμη και με τον… Φουρθιώτη.

Τόσο ο Γεραπετρίτης είναι κόκκινο πανί γιατί έχει δημιουργήσει έχθρες και γιατί η δουλειά του δεν κρίνεται ικανοποιητική, όσο και ο Σκέρτσος που, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, «πιάνει χρυσό και το κάνει κάρβουνο».

Στους «μουσαφιραίους» που δεν τιμούν τον οικοδεσπότη, συγκαταλέγεται και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όχι γιατί δεν έχει κάνει καλή δουλειά. Αλλά γιατί «έχει πάρει πολύ αέρα», όπως λένε μέσα στην κυβέρνηση.

Αλαζονική στάση, δεν σηκώνει τηλέφωνα, επικοινωνιακή διαχείριση του προφίλ του και ήδη έτοιμη μια καμπάνια για να βγει πρώτος βουλευτής στην Α’ Αθήνας. Εκεί όπου «κλωτσάνε» στελέχη όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικιλίας, ο Θάνος Πλεύρης, ο Νικήτας Κακλαμάνης οι οποίοι μιλούν για διακριτική μεταχείριση στον Πιερρακάκη, παρά το γεγονός ότι μέχρι το 2019 έβριζε τη Νέα Δημοκρατία.

Κάποιοι τονίζουν ότι ο Πιερρακάκης εκμυστηρεύεται στους δικούς του ανθρώπους ότι φαντάζεται τον εαυτό του, ακόμη και… πρωθυπουργό. Ενδεχομένως σε μια κυβέρνηση που θα έχει την ανοχή του κέντρου, αν η ΝΔ δεν μπορέσει να πάρει αυτοδυναμία.

Στους μουσαφιραίους συγκαταλέγουν επίσης τη Λίνα Μενδώνη που παραμένει ακλόνητη παρά τη σχέση της με τον Λιγνάδη και παρά τα όσα έχουν γίνει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Αλλά και τον Πάνο Τσακλόγλου έχουν βάλει στο στόχαστρο, ο οποίος διαχειρίζεται τα θέματα των συντάξεων, καθώς και τον γενικό γραμματέα συντονισμού, Θ. Κοντογιώργη και τον Θάνο Ντόκο, σύμβουλο εθνικής ασφάλειας.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα των «φυτευτών» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το ένα πρόβλημα στην κυβέρνηση, και δεν έχει σχέση με το ότι δεν είναι δεξιοί και διαμαρτύρονται οι άλλοι δεξιοί.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η γενική παράλυση που επικρατεί παντού, μια κατάσταση που ενώ προμηνύει εκλογές, από την άλλη όλο και περισσότεροι λένε ότι αυτές δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο 2022.

Κι ο λόγος είναι η κακή εικόνα της κυβέρνησης. Είναι το γεγονός ότι αν πάει τώρα σε εκλογές θα φάει τόσο «ξύλο» που δεν μπορεί να το φανταστεί.

Και το μόνο που σκέφτεται ο Μητσοτάκης αυτή την ώρα είναι πώς θα αντιστρέψει το κακό κλίμα σε βάρος του. Είτε με επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ για να «μαζέψει» τις απώλειες προς τα εκεί, είτε με έναν ανασχηματισμό που θα «κλαδέψει» όσους πληγώνουν τη ΝΔ.

Κι αυτό μπορεί να γίνει με απομάκρυνση από βασικά υπουργεία και κυβερνητικές θέσεις όσων είναι «κόκκινο πανί» για την παράταξη, ή με αφαίρεση αρμοδιοτήτων από εκείνους που ουσιαστικά κάνουν ζημιά με τη δουλειά που δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να επικρατεί αναταραχή κυρίως γιατί τα στρατόπεδα που έχουν στηθεί παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση.

Για παράδειγμα, η κόντρα του πρωθυπουργικού ανιψιού, Γρηγόρη Δημητριάδη, με τον Άκη Σκέρτσο έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο. Ενώ πέφτει χοντρό «θάψιμο» για τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τα πεπραγμένα του, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με τον Μένιο Φουρθιώτη.

Ωραία ατμόσφαιρα που θα έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος, για μια κυβέρνηση που δεν έχει κλείσει ούτε 3 χρόνια, που δεν έχει αντίπαλο και που θα μπορούσε να κυριαρχήσει για πολλά χρόνια.

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/upo-katarreusi-o-mousis/2.156361