Κεραμέως - Έκαναν «πατσαβούρι» την ελληνική σημαία - Τα «αποκαλυπτήρια» του κίβδηλου πατριωτισμού των αρίστων

Μάζεψε τη σημαία σαν «πανί» με την απαράμιλλη χάρη της «άριστης» και την παράτησε κουλουριασμένη σαν πατσαβούρι με τον ίδιο σεβασμό που έχει επιδείξει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην προεκλογική της «σημαία», αυτήν… του Μακεδονικού!

Ο λόγος για την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως σε εκδήλωση αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Ολοκαυτώματος για την Εβραϊκή Κοινότητα Ξάνθης που διοργάνωσε ο Δήμος της πόλης σε συνεργασία με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος. Στην εκδήλωση παρέστη και η υφυπουργός τουρισμού Μαρία Ζαχαράκη.

Το «αδειανό πουκάμισο» του πατριωτισμού

Βίντεο και φωτογραφίες απαθανατίζουν την κ. υπουργό μαζί με το Δήμαρχο της πόλης κ. Τσεπέλη σε ένα κρεσέντο αγαρμποσύνης και απουσίας προσήκοντος σεβασμού σε μια τέτοια εκδήλωση να ξεσκεπάζουν το μνημείο τραβώντας τη σημαία και να την τοποθετούν όπως- όπως πίσω από το μνημείο.

Η κ. Κεραμέως αποχωρεί από το σημείο επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για την ασχήμια που προηγήθηκε, κάτι θα μπορούσε να είχε δικαιολογηθεί ως στιγμιαία αμηχανία εάν φρόντιζε να την αποκαταστήσει .

Video :https://twitter.com/i/status/1495692259773358080

Η υπουργός Παιδείας που κατάργησε την κλήρωση στα δημοτικά για τους σημαιοφόρους μαθητές, θέλοντας μόνο οι «αριστούχοι να κρατήσουν τη σημαία», και στη συνέχεια «φύτεψε την «Ελληνική Αγωγή» του έτερου τρισμέγιστου «πατριδογνώστη - πατριδοπλασιέ», Άδωνη Γεωργιάδη, στα σχολικά προγράμματα, με αυτή την παρουσία της στην Ξάνθη -μέσα σε λίγα λεπτά - κατάφερε να συμπυκνώσει το ύφος, το ήθος και την υποκρισία των αρίστων γύρω από τα εθνικά σύμβολα και όχι μόνον.

Από τις φωτογραφίες της εκδήλωσης,- όπου η σημαία καλύπτει το μνημείο σαν να ήταν ριχτάρι για καναπέ- αποκαλύπτεται και η ανατριχιαστική άγνοια νόμου από την κ. Κεραμέως σχετικά με τη χρησιμοποίηση της σημαίας.

Αυτό αφορά βέβαια και τον γαλάζιο δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσεπέλη. Ωστόσο, η κ. Κεραμέως τυγχάνει να είναι υπουργός Παιδείας που έχει νομοθετήσει τη χρήση της στα σχολεία, αλλά και μέλος μιας κυβέρνησης που ομνύει στα εθνικά ιερά και όσια, σε αντίθεση με τους «απάτριδες» της αντιπολίτευσης, όπως τους αποκαλούν.

Υπενθυμίζεται, λοιπόν, ότι, σύμφωνα με τον νόμο 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας», αναφέρεται ότι η εθνική σημαία, μεταξύ άλλων, «δεν χρησιμοποιείται προς κάλυψιν αγάλματος ή προτομής.Εις την περίπτωσιν ταύτην δύναται να χρησιμοποιηθή ύφασμα με τα εθνικά χρώματα».

https://pbs.twimg.com/media/FMIQZbMWQAcdq9L?format=jpg&name=medium

https://pbs.twimg.com/media/FMIQZbCX0Ach63H?format=jpg&name=small

https://pbs.twimg.com/media/FMIQZbIWYAM5sv6?format=jpg&name=medium

«Δάσκαλε που δίδασκες»

Πρόσφατα στη Βουλή η υπουργός κατακεραύνωνε με ναπολεόντειο ύφος τους μαθητές που «παραβίαζαν τον νόμο» όπως είπε, διότι έκαναν καταλήψεις ζητώντας μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, και τους τιμωρούσε επιπλέον απαγορεύοντας τη συμμετοχή τους στην τηλεκπαίδευση!! Εδώ κουμπώνει θαυμάσια και η λαϊκή παροιμία: «δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις», η οποία άλλωστε αποτελεί και το μοτίβο συμπεριφοράς των περισσότερων αρίστων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διήμερη επίσκεψή της στην Ξάνθη η υπουργός… «κρύφτηκε» και από τους εκπαιδευτικούς φορείς (Διδασκαλικό σύλλογο Ξάνθης και ΕΛΜΕ ), όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Στοιχειώνει το πάθημα Γεωργιάδη

Ίσως, το πάθημα του φίλου- συναδέλφου της Άδωνη Γεωργιάδη στην Καστοριά, όπου τον «έκραξαν» οι κάτοικοι της πόλης, να θορύβησε τόσο την κ. Κεραμέως, που η επαφή με μη ελεγχόμενα και... θυμωμένα ακροατήρια να της είναι πλέον… ανυπόφορη, τόσο που να αποφεύγει να συναντήσει ακόμη και παραταξιακά στελέχη από τον εκπαιδευτικό χώρο.

Ο Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης επί χρόνια κορυφαίο στέλεχος της ΔΑΚΕ, αποκάλυψε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (Next TV) ότι «ο Διδασκαλικός σύλλογος Ξάνθης όχι μόνο δεν γνώριζε ότι βρίσκεται στην Ξάνθη η Κεραμέως, αλλά δεν προσκλήθηκε καν στην εκδήλωση για το Μνημείο των Εβραίων Ξάνθης, όπως και η ΕΛΜΕ!!!!».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης:

Πληροφορηθήκαμε από αποκλειστικές πληροφορίες του τοπικού τύπου ότι η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως βρέθηκε σήμερα στην πόλη μας.

Οι δημοφιλείς υπουργοί έχουν αυτό το πρόβλημα: η αγάπη και η υποστήριξη των πολιτών είναι τόσο μεγάλη ώστε σεμνύνονται και την αποφεύγουν.

Κρίμα Κα Κεραμέως! Αν επιδιώκατε να γίνει επίσημα γνωστή η παρουσία σας εδώ, θα είχατε την ευκαιρία να σχηματίσετε προσωπική άποψη για τη συμφωνία των συναδελφισσών και των συναδέλφων μας στις αποφάσεις του υπουργείου σας και θα είχαμε την τιμή να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την ποιότητα των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης που το υπουργείο σας φροντίζει να παρέχει στην εκπαιδευτική κοινότητα.