Κυριακή, Φεβρουαρίου 27

ΚΚΕ για αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία: Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή και εμπλοκή

ΚΚΕ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022

Τους κινδύνους από την εμπλοκή της Ελλάδας στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, με αποστολή στρατιωτικού υλικού, αναδεικνύει το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας να αποστείλει στρατιωτικό υλικό με C-130 στην Ουκρανία εν μέσω της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων, ούτε μπορούν ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικά - πολεμικά προγεφυρώματα, όπως γίνεται με τις στρατιωτικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Στεφανοβικείο» τονίζει ο Περισσός.

Παράλληλα, επισημαίνει πως η κυβέρνηση «αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή της χώρας μας» στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία αλλά και «για τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για τον ελληνικό λαό».
«Εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε συμμετοχή και εμπλοκή» υπογραμμίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας τονίζοντας πως η κίνηση της Αθήνας εντάσσεται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ και «αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας» σε «έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξελίσσεται με απρόβλεπτες διαστάσεις και με μεγάλους κινδύνους για τους λαούς».
Νωρίτερα, σε σύσκεψη στο Μαξίμου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία και αποφάσισε η Ελλάδα -ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Κιέβου- σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και τους εταίρους της στην Ε.Ε. «να δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό» και να αποστέλλει εντός της ημέρας, αμυντικό υλικό με δύο C-130, τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία.
Η κατάσταση στην Ουκρανία ενώ είναι σε εξέλιξη η ρωσική ειδική επιχείρηση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022
Αργότερα, θα αποσταλεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.
 
 https://sputniknews.gr/20220227/kke-gia-apostoli-stratiotikoy-ylikoy-stin-oykrania-na-stamatisei-tora-kathe-symmetohi-kai-emploki-24523158.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .