Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Πιέζουν τον Κυριάκο να ανακοινώσει εκλογές στο συνέδριο του Μαΐου

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιώργο Πατούλη και η ειρήνη που επετεύχθη μεταξύ των δύο αντρών έπειτα από τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις αναφορικά με την διαχείριση της κακοκαιρίας, έβαλαν φωτιά στα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σενάρια τα οποία μέχρι πρότινος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα απέρριπτε κάθετα, επικαλούμενος τις δημοσκοπήσεις που τον έδειχναν να προηγείται άνετα από τον δεύτερο ΣυΡιζΑ.

«Αφού με δείχνουν μπροστά γιατί να πάω σε εκλογές;» ήταν η απάντηση που έδινε σε όσους του πρότειναν την διεξαγωγή εκλογών για να «ακυρωθεί» έτσι η απλή αναλογική.

Φαίνεται όμως ότι κάποιες μετρήσεις που δεν ανακοινώνονται, δείχνει μία σταθερή πτωτική πορεία του κυβερνώντος κόμματος, που σε συνδυασμό με το κύμα ακρίβειας που πλήττει την οικονομία και την κοινωνία μπορεί να εξελιχθεί σε κάθετη πτώση.

Το σενάριο που κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες λοιπόν, είναι η ανακοίνωση διεξαγωγή πρόωρων εκλογών με το πέρας του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στις 8 Μαΐου. Με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους τις 29 Μαΐου. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός έκλεισε το μέτωπο με τον περιφερειάρχη Αττικής, ξεκαθαρίζοντας του ότι θα παραμείνει ο «εκλεκτός» της Ν.Δ. και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού εάν ο Γιώργος Πατούλης δεν έπαιρνε τις διαβεβαιώσεις, θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα ακόμα και στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα σημεία που οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο πρωθυπουργός «το συζητά». Αυτά αφορούν κυρίως την πλήρη ενεργοποίηση της «ομάδας ηλεκτρονικού πολέμου» της Ν.Δ. Ενεργοποίηση που παραπέμπει σε προεκλογική περίοδο.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

 https://theflagreport.com/piezoun-ton-kyriako-na-anakoinosei-ekloges-sto-synedrio-tou-maiou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.