Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Το Ισραήλ αυξάνει τις εισαγωγές μελιού και αυγών για να καταπολεμήσει την ακρίβεια

Το Ισραήλ αυξάνει τις εισαγωγές μελιού και αυγών για να καταπολεμήσει την ακρίβεια

Το υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ αύξησε σήμερα τις εισαγωγές μελιού και αυγών στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για τη μείωση του κόστους διαβίωσης, εν μέσω της αντιπαράθεσης με ντόπιους παραγωγούς.

Ο ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν υπέγραψε εντολή

για τον διπλασιασμό των εισαγόμενων φρέσκων αυγών σε ένα δισεκατομμύριο και τον δεκαπλασιασμό της ποσότητας εισαγόμενου μελιού (περίπου 2.000 τόνοι).

Οι εισαγωγές αυγών και μελιού θα αντιπροσωπεύουν πλέον το 30% και το 40%, αντίστοιχα, της εγχώριας αγοράς, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ.

Οι αυξανόμενες τιμές έχουν προκαλέσει οργή στους Ισραηλινούς που πασχίζουν να ανακάμψουν από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19, προκαλώντας μία διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης και κορυφαίων προμηθευτών και εισαγωγέων βασικών αγαθών σχετικά με το ποιος ευθύνεται για το κύμα ακρίβειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα αυγά και το μέλι στο Ισραήλ είναι 40% ακριβότερα από ό,τι στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.