Μητσοτάκης στη Διάσκεψη του Μονάχου: Για δουλειές ή για τουρισμό;

Τριήμερο στο Μόναχο. Για «δουλειές» στη Διάσκεψη για τη διεθνή ασφάλεια, αλλά και για λίγη... χαλάρωση, μαζί με τον γιο του, προσπάθησε να συνδυάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τα μάτια της Καμάλα Χάρις και μόνο, και για να τα «χώσει» στον ΣΥΡΙΖΑ λες και βρισκόταν σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ελλάδα, και όχι στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια,

όπου κυριάρχησε το «Ουκρανικό» και το «κλίμα», φαίνεται πως μετέβη στο Μόναχο ο πρωθυπουργός. Κατά τα λοιπά, οι επαφές του ήταν... βαλκανικού επιπέδου.

Δεν έχασε, πάντως, την ευκαιρία, και αυτή τη φορά να... χαλαρώσει, παρατείνοντας την παραμονή του στο Μόναχο, όπου επίσης βρέθηκε και ο γιος του, Κωνσταντίνος.

Με δύο VIP αεροσκάφη

Χωρίς να δει τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, βρέθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Διάσκεψη του Μονάχου για τη διεθνή ασφάλεια.

Η Διάσκεψη ήταν τριήμερη. Άρχισε την Παρασκευή (18-2) και ολοκληρώθηκε χθες (20-2-2022). Το βασικό πρόγραμμά της (ομιλίες και πάνελ) ήταν την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά της συνοδείας του, διπλωματικής και δημοσίων σχέσεων, μετέβη στο Μόναχο από τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν για την άτυπη Σύνοδο ΕΕ-Αφρικής, την Παρασκευή, 18-2-2022.

Επίσης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του γραφείου του και μέλη του γραφείου Τύπου του, πήγε από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στο Μόναχο, την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη, 17-2.

Και οι δύο χρησιμοποίησαν για τα ταξίδια τους και την εν συνεχεία επιστροφή τους στην Ελλάδα ξεχωριστά VIP αεροσκάφη. Άλλοι συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως μεταξύ άλλων ο σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας, Θάνος Ντόκος, μετέβησαν στο Μόναχο με πτήσεις της γραμμής.

Στην Ελλάδα ο υπουργός Άμυνας επέστρεψε το Σάββατο, ενώ ο πρωθυπουργός την Κυριακή το απόγευμα. Το πρόγραμμα «εργασίας» του Κ.Μητσοτάκη, πάντως, είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί από το Σάββατο το απόγευμα.

Μια «εκκρεμής» συνάντηση

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρις, ήταν «εκκρεμής» μέχρι και την Πέμπτη, μια ημέρα προτού αρχίσει η Διάσκεψη.

Μάλιστα, την Παρασκευή, στην αρχική ανακοίνωσή του, το μέγαρο Μαξίμου δεν περιελάμβανε τη συνάντηση. Κάτι που έγινε με νεώτερη ανακοίνωση τη δεύτερη ημέρα της Διάσκεψης, το πρωΐ του Σαββάτου.

Τελικώς, η συνάντηση με την Καμάλα Χάρις (τόσο η ίδια όσο και ο Τζο Μπάϊντεν βρίσκονται σε κατιούσα δημοσκοπική τροχιά) πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα.

Επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων στη συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Καμάλα Χάρις

Αν και ο Κ. Μητσοτάκης διαφήμισε τη «συνάντησή» του με την Καμάλα Χάρις, με ανάρτησή του στο Twitter, η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος ούτε καν έκανε την παραμικρή αναφορά γι’ αυτήν στον λογαριασμό της, στο Twitter.

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/mitsotakis-sti-diaskepsi-tou-monaxou-gia-douleies-i-gia-tourismo-/2.156649