Κυριακή, Φεβρουαρίου 27

Μέρκελ: "Σημείο καμπής" για την ευρωπαϊκή Ιστορία η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία



Η Άγγελα Μέρκελ, πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον ουκρανικό λαό.

"Αυτός ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στην Ιστορία της Ευρώπης μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου", δήλωσε η Μέρκελ.

"Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο", υπογράμμισε.

"Οι σκέψεις και η αλληλεγγύη μου είναι με τον ουκρανικό λαό και την κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι αυτές τις φρικτές ώρες και ημέρες", επεσήμανε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, εκφράζοντας την "πλήρη στήριξή της" στις προσπάθειες που καταβάλλουν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ και η G7 για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου.

Η Μέρκελ ήταν καγκελάριος της Γερμανίας το 2014 όταν η Ρωσία προσάρτησε την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας. Τότε είχε τονίσει ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί ανοικτός ένας δίαυλος επικοινωνίας με τη Μόσχα.

Ωστόσο τώρα επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική, διότι η επίθεση έχει στόχο όλη την Ουκρανία.
 
 .hermesnews.gr

1 σχόλιο:

  1. λυπαμαι πολυ για τα τεκτενομενα ολους μας λυπουν αυτα τα γεγονοτα αλλα που ησουν μερκελ οταν αρχισε ο πολεμος στην ουκρανια απο το 2014 και σκοτωνοταν ο κοσμακης και τα μικρα παιδια απο τους σημερινους ζελενσκι μηπως θυμασαι το σχολειο που καψανε με τα μικρα παιδια μηπως θυμασαι το κυνηγητο στους δρομους της ουκρανικης πρωτευουσας αμαχων πολιτων και της δολοφωνιας τους και.... και.... και.... αλλα τωρα μας πηραζει γιατι ποτε δεν σας εκατσε που δεν μπορεσατε να τα βαλετε με τους ρωσους συνεχιστε το εργο σας τα προτεκτορατα σας σας ακολουθουν λυπαμαι μονο για τις αθωες ψυχες που παντα αυτες πληρωνουν ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .