Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23

Γιατί πρέπει να αποστραγγίζουμε τα φυτά σε γλάστρες;

Γιατί πρέπει να αποστραγγίζουμε τα φυτά σε γλάστρες;

Τα φυτά χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν, αλλά, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα περισσότερα φυτά δεν μπορούν να ανεχθούν το υγρό έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό πολλές γλάστρες διαθέτουν κενά αποστράγγισης, δηλαδή τις κλασικές τρύπες στο κάτω μέρος.

Οι τρύπες αποστράγγισης επιτρέπουν στο φυτό να λάβει το νερό που χρειάζεται, ενώ φροντίζει ώστε τυχόν υπερβολικό νερό να μην μείνει στο χώμα της γλάστρας και να προκαλέσει τη σήψη των ριζών.

Αν και οι τρύπες αποστράγγισης δεν θα διορθώσουν πλήρως τις επιπτώσεις του υπερβολικού ποτίσματος αλλά θα μετριάσουν την ποσότητα νερού που πραγματικά απορροφά το φυτό σας. Οπότε για αρχή πρέπει να προσέχεις να μην το παραποτίζεις.

Πώς να ανοίξεις μια τρύπα αποστράγγισης σε κεραμικές γλάστρες και τερακότα:

Οι τρύπες αποστράγγισης είναι απαραίτητες. Εάν η γλάστρα σου δεν έχει, υπάρχουν πολλά βίντεο στο YouTube που δείχνουν πώς να τρυπήσεις με ασφάλεια μία γλάστρα χωρίς να τη σπάσεις.

Ωστόσο, επειδή είναι εύκολο να σπάσει μία κεραμική γλάστρα υπάρχει μια άλλη επιλογή, πιο σοφή. Χρησιμοποίησε μια φθηνή πλαστική γλάστρα με μια τρύπα αποστράγγισης και, στη συνέχεια, βάλε την στη διακοσμητική γλάστρα. Χρησιμοποίησε δηλαδή τη κεραμική γλάστρα σαν κασπώ.

Μπορείς να αναγνωρίσεις τις χαλασμένες ρίζες ελέγχοντας για μαύρες ή καφέ κηλίδες στα φύλλα, συχνά με κίτρινο χρώμα. Τα κίτρινα ή μαραμένα φύλλα μπορεί να είναι ένα άλλο σημάδι σήψης των ριζών. Αν το έδαφος είναι υγρό, αλλά τα φύλλα μαραίνονται, αυτό είναι ένα σημάδι ότι οι ρίζες δεν λειτουργούν όπως πρέπει.
Μην πανικοβάλλεσαι.

Εάν η σήψη της ρίζας δεν είναι πολύ εκτεταμένη, βγάλε το φυτό από τη γλάστρα του, αφαιρέστε απαλά το χώμα και ανανέωσε το με φρέσκο, σε γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης, φροντίζοντας αυτή τη φορά να το ποτίζεις με τη σωστή συχνότητα.

 govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .