Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Έρχονται και στην Ελλάδα τα ραντάρ ήχου που κόβουν πρόστιμα σε όσους γκαζώνουν με θόρυβο;;;

ραντάρ ήχου

Ένας από τα πρώτα «θύματα» των νέων ραντάρ ήχου – που εντοπίζουν τα θορυβώδη αυτοκίνητα – είναι ο ιδιοκτήτης μιας BMW M3 στη Νέα Υόρκη.
Καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 875 δολαρίων, εάν δεν προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, καθώς το όχημά του παράγει περισσότερο θόρυβο από ο,τι επιτρέπεται.

Τα ραντάρ ήχου είναι νέες συσκευές που έχουν τοποθετηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην πόλη της Νέας Υόρκης και από τις 14 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Μετρούν τα ντεσιμπέλ του ήχου από τα διερχόμενα οχήματα και εάν αυτά βρεθούν ότι είναι πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, τότε μια κάμερα αναλαμβάνει να φωτογραφίσει το αυτοκίνητο του παραβάτη για να του επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο.

Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συζήτηση για την εφαρμογή του μέτρου.
Είναι σίγουρο, ωστόσο, ότι εάν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γαλλίας, τότε θα δούμε τα ραντάρ ήχου και στη χώρα μας..makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.