Τρίτη, Φεβρουαρίου 22

Έρχονται και στην Ελλάδα τα ραντάρ ήχου που κόβουν πρόστιμα σε όσους γκαζώνουν με θόρυβο;;;

ραντάρ ήχου

Ένας από τα πρώτα «θύματα» των νέων ραντάρ ήχου – που εντοπίζουν τα θορυβώδη αυτοκίνητα – είναι ο ιδιοκτήτης μιας BMW M3 στη Νέα Υόρκη.
Καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 875 δολαρίων, εάν δεν προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, καθώς το όχημά του παράγει περισσότερο θόρυβο από ο,τι επιτρέπεται.

Τα ραντάρ ήχου είναι νέες συσκευές που έχουν τοποθετηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην πόλη της Νέας Υόρκης και από τις 14 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Μετρούν τα ντεσιμπέλ του ήχου από τα διερχόμενα οχήματα και εάν αυτά βρεθούν ότι είναι πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, τότε μια κάμερα αναλαμβάνει να φωτογραφίσει το αυτοκίνητο του παραβάτη για να του επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο.

Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συζήτηση για την εφαρμογή του μέτρου.
Είναι σίγουρο, ωστόσο, ότι εάν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γαλλίας, τότε θα δούμε τα ραντάρ ήχου και στη χώρα μας..makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .