Σάββατο, Φεβρουαρίου 19

Φόβοι για σκάνδαλο τύπου Energa: Σε πανικό το Μαξίμου για τα «φέσια» άνω των 300 εκατ. ευρώ των εταιρειών ενέργειας

Η ΚΕΔΕ απαίτησε από την κυβέρνηση άμεση λύση
Φόβοι για σκάνδαλο τύπου Energa: Σε πανικό το Μαξίμου για τα «φέσια» άνω των 300 εκατ. ευρώ των εταιρειών ενέργειας

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να σκάσουν «κανόνια» στην ενέργεια και σκάνδαλα τύπου Energa και Hellas Power, καθώς οι εταιρείες ενέργειας έχουν αφήσει «φέσια» άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ καθώς δεν αποδίδουν τα τέλη που εισπράττουν μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και πλέον υπάρχουν «μαύρα σύννεφα» στο Μαξίμου, καθώς υπάρχει φοβία για σκάνδαλο τύπου Εnerga – Hellas Power.

Η ΚΕΔΕ είναι στα κάγκελα και ήδη διεμήνυσε την έντονη ενόχλησή της στον υπουργό ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα καθώς στους δήμους δεν τους έχουν αποδοθεί τέλη ύψους άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ και ζητούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων ζήτησαν από τον υπουργό ΠΕΝ να υπάρξει ρύθμιση που θα υποχρεώνει τους προμηθευτές να αποδίδουν τα χρήματα στους Δήμους εντός δύο μηνών.

Την ίδια ώρα υπολογίζονται σε άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ τα χρήματα που ορισμένοι πάροχοι έχουν παρακρατήσει από τα τέλη που πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών ρεύματος νοικοκυριά και επιχειρήσεις και δεν έχουν αποδοθεί στους διαχειριστές και συγκεκριμένα σε ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και ΔΑΠΕΕΠ.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα Πέμπτη στην ολομέλεια της ΡΑΕ, με τα στελέχη της να εκτιμούν ότι η συνεχιζόμενη «έκρηξη» των χονδρεμπορικών τιμών μπορεί να οδηγήσει στην ανεξέλεγκτη παρακράτηση και των ρυθμιζόμενων χρεώσεων από τους παρόχους με αποτέλεσμα να δούμε «κανόνια» στην αγορά με απρόβλεπτες συνέπειες.


Το φαινόμενο αναμένεται να πάρει ανεξέλγκτες διαστάσεις εάν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις καθώς εκτιμάται ότι το χρέος θα διογκωθεί εξαιτίας των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος που φθάνουν σε νοικοκυριά και επαγγελματίες με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι πληρωμές ή ακόμα και να μην μπορούν να εξοφληθούν.

pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .