Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24

Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε τρίτη απανθρακωμένη σορός

Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε τρίτη απανθρακωμένη σορός

Άλλη μία σορός βρέθηκε στο δεύτερο κατάστρωμα του Euroferry Olympia από τα σωστικά συνεργεία και θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Ρίου προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή του.

Μετά τη δεύτερη απανθρακωμένη σορό που βρέθηκε χθες στο δεύτερο κατάστρωμα του πλοίου και η οποία δεν αναγνωρίστηκε από κάποιον συγγενή -υπενθυμίζεται ότι η πρώτη σορός ήταν του 58χρονου οδηγού Ευάγγελου Μαλεσιάδα-, εντοπίστηκε νεκρό και απανθρακωμένο ακόμα ένα άτομο στο γκαράζ του πλοίου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η σορός βρέθηκε δίπλα σε φορτηγό αυτοκίνητο, σε ένα σημείο δύσκολα προσβάσιμο από τους διασώστες. Όπως φαίνεται, ο άτυχος οδηγός προσπάθησε να μετακινηθεί, αλλά αυτό ήταν αδύνατον.

Οι αγνοούμενοι ανέρχονται πλέον στους 8. 

Το πλοίο ρυμουλκήθηκε έπειτα από περίπου 15 ώρες στο λιμάνι Πλατυγιάλι «Αστακός» Αιτωλοακαρνανίας. Στο εσωτερικό του δεν υπάρχει πλέον φλόγα, παρά μόνο μεγάλη ποσότητα καπνού. Στον Αστακό έχουν μεταβεί και οι οικογένειες των αγνοουμένων, με την αγωνία να κορυφώνεται για την τύχη τους.

Στον χώρο όπου έχει ελλιμενιστεί το πλοίο βρίσκονται σε ετοιμότητα 50 διασώστες, ενώ στο πρώτο κατάστρωμα υπάρχουν παρατεταγμένα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Γ. Μαρακάκης: Ο Έλληνας οδηγός πέθανε μέσα σε δευτερόλεπτα

Ο συνήγορος της οικογένειας του 58χρονου Ευάγγελου Μαλεσιάδα, Γιάννης Μαρακάκης, επισήμανε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» ότι ο οδηγός «κοιμόταν στο αυτοκίνητό του. Ξύπνησε από τη ζάλη από τους καπνούς και δεν πρόλαβε να κάνει παρά μια μικρή κίνηση να μετακινηθεί κάποια εκατοστά και έχασε τη ζωή του εκεί». 

«Είναι αυτό και λίγο παρήγορο για την οικογένεια, ότι δεν κατάλαβε πολλά. Πρέπει να πέρασαν από τη στιγμή που ξύπνησε γύρω στα 30 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έχασε τις αισθήσεις του από την ασφυξία», ανέφερε ο δικηγόρος, ενώ επισήμανε «δεν απανθρακώθηκε όπως ακούστηκε, αλλά είχε αλλοιώσεις από την ασφυξία»..zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .