Τρίτη, Μαρτίου 1

Ραγδαίες εξελίξεις: Αυτοί είναι οι 4 όροι του Πούτιν στον Μακρόν για να σταματήσει η αιματοχυσία

Οι 3 όροι του Μακρόν για όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις - Τι ζητάει ο Ρώσος Πρόεδρος 

Στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η οποία κράτησε 90 ολόκληρα λεπτά, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τους 4 όρους για την κατάπαυση των πυρών και το τέλος της αιματοχυσίας. 

Όπως μετέδωσε η προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Μακρόν είπε ότι πίεσε «για την ανάγκη να εφαρμοστεί μια άμεση κατάπαυση του πυρός».

Όπως μεταφέρει σχετικό δελτίο Τύπου από τη γαλλική προεδρία, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τον Πούτιν να σταματήσει να πλήττει αμάχους στην Ουκρανία, λαμβάνοντας θετική απάντηση. 

Επιπλέον, για το διάστημα που διαρκούν οι συζητήσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να εφαρμοστούν τα εξής:

Πρώτον άμεση διακοπή όλων των επιθέσεων κατά πολιτών, δεύτερον προστασία των αστικών υποδομών και τρίτον εξασφάλιση των οδικών αξόνων πρωτίστως δε εκείνων που βρίσκονται νοτίως του Κιέβου.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RT, o Ρώσος Πρόεδρος έθεσε τους εξής όρους για την αποκλιμάκωση:

1) Αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία

2) Αποστρατιωτικοποίηση του ουκρανικού κράτους

3) Αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους

4) Διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας

Τέλος, φαίνεται ότι ο Μακρόν ζήτησε από τον Πούτιν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες και εκείνος συμφώνησε. 

 https://www.koutipandoras.gr/article/ragdaies-exelixeis-aytoi-einai-oi-4-oroi-toy-poytin-gia-na-stamatisei-i-aimatohysia-ta-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.