Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Νηστεία: 4 οφέλη για την υγεία

Νηστεία: 4 οφέλη για την υγεία

Η λέξη νηστεία συνδέεται από τους περισσότερους με την στέρηση και τον ασκητισμό. Ωστόσο, η νηστεία είναι μια αρχαία παγκόσμια πρακτική με εξαιρετικά οφέλη για την υγεία. Πιο αναλυτικά:

 

Βελτίωση της λειτουργίας των νεφρών

Η αποχή από το κρέας, τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και το αλκοόλ μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών και κατ΄επέκταση στην μείωση του επιπέδου ουρικού οξέος.

 

Μειωμένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα

Η έλλειψη πρόσληψης τροφών ζωικής προέλευσης συνεπάγεται και μειωμένη πρόσληψη λίπους, κυρίως του κορεσμένου το οποίο είναι και το πιο επιβλαβές. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα και κατ’επέκταση μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης θρομβώσεων και καρδιακών παθήσεων,

 

Βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος

Μέσω της νηστείας καθαρίζεται το πεπτικό σύστημα, ενώ η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών, που περιέχονται στα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια, ενισχύει την κινητικότητα και την γενικότερη λειτουργία του εντέρου.

 

Περιορισμός των συμπτωμάτων κατάθλιψης

Η νηστεία  συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης ή περιορισμό των συμπτωμάτων κατάθλιψης, χάρη στα θρεπτικά συστατικά της, ενώ φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της καλής διάθεσης, της εγκράτειας και της ηθικής ικανοποίησης.

 govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.