Πέμπτη, Μαρτίου 3

Στο 6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα! - Κι ακόμα είναι η αρχή...

Η Ελλάδα θα πληρώσει πολύ ακριβά τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Στο 6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα! - Κι ακόμα είναι η αρχή...

Ξεπέρασε το 6% το Φεβρουάριο ο πληθωρισμός στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η Eurostat. Το άλμα του πληθωρισμού καταδεικνύει την δραματική αύξηση των τιμών σε ενέργεια και επομένως σε ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών στη σκιά της ουκρανικής κρίσης.


Τα στοιχεία της Eurostat αναλυτικά

Ειδικότερα ο δείκτης τιμών καταναλωτή έφθασε στο 6,3% το Φεβρουάριο, από 5,5% τον Ιανουάριο και 4,5% τον Δεκέμβριο.

Αντίστοιχα ανοδική ήταν η πορεία στην Ευρωζώνη, όπου ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή ανήλθε σε νέο ιστορικό ρεκόρ στο 5,8% από 5,1% τον Ιανουάριο.

«Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, η ενέργεια αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό το Φεβρουάριο (31,7%, έναντι 28,8% τον Ιανουάριο) και ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (4,1%, έναντι 3,5% τον Ιανουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (3,0%, έναντι 2,1% τον Ιανουάριο) και υπηρεσίες (2,5% έναντι 2,3% τον Ιανουάριο)» σχολιάζει η Eurostat.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .