Νέα «πυρά» Β.Ζελένσκι σε Δύση

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε για ακόμη μια φορά για την άρνηση της Δύση να τον στηρίξει εμπράκτως και τα έβαλε κυρίως με τη σιωπή των δυτικών ηγετών μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα βάλει στο στόχαστρο την ουκρανική βιομηχανία όπλων της Ουκρανίας.

«Αναλογιστείτε την αίσθηση ατιμωρησίας των εισβολέων», στηλίτευσε ο Ζελένσκι σε βίντεο που ανέβηκε στον λογαριασμό της ουκρανικής προεδρίας στο Telegram. «Δεν άκουσα καμία αντίδραση από οποιονδήποτε ηγέτη χώρας του κόσμου (…) ούτε λέξη, είναι λες και οι δυτικοί ηγέτες διαλύθηκαν».

Χθες Κυριακή (06.03.2022), εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας διεμήνυσε πως θα μπουν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις εταιρειών που παράγουν όπλα, προσθέτοντας πως θα χτυπηθούν με όπλα «υψηλής ακρίβειας».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημείωσε ότι χιλιάδες εργάζονται στις εγκαταστάσεις αυτές και ότι βρίσκονται σε πόλεις με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και μίλησε για «φόνο» και εσκεμμένη δολοφονία». «Το θράσος των εισβολέων είναι ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Δύση ότι οι κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία δεν αρκούν», έκρινε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Πρέπει να στηθεί ένα δικαστήριο για να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι διατάζουν και εκτελούν τέτοια εγκλήματα. Σκεφτείτε το αίσθημα ατιμωρησίας των κατακτητών που μπορούν να ανακοινώνουν τέτοιες προγραμματισμένες φρικαλεότητες», σημείωσε ο Ζελένσκι.

«Θα βρούμε κάθε μπάσταρδο!»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε και στο Ιρπίν, όπου μια 4μελής οικογένεια, η μητέρα, ο πατέρας και τα δυο τους παιδιά, που προσπαθούσε να διαφύγει από τους βομβαρδισμούς, σκοτώθηκε.

«Προσπαθούσαν απλά να φύγουν από την πόλη. Να δραπετεύσουν. Όλη η οικογένεια. Πόσες οικογένειες σαν αυτή έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία; Δεν θα συγχωρήσουμε. Δεν θα ξεχάσουμε. Θα τιμωρήσουμε όποιον κάνει τέτοιες θηριωδίες σε αυτόν τον πόλεμο. Στη χώρα μας. Θα βρούμε κάθε μπάσταρδο που πυροβόλησε στις πόλεις μας, στο λαό μας, που βομβάρδισε τη γη μας, που εξαπέλυσε πυραύλους, που έδωσε την εντολή, που πάτησε το κουμπί. Δεν θα υπάρξει μέρος στη γη για εσάς για να βρείτε ησυχία, εκτός από τον τάφο σας», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.