Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Η Ρωσίδα σοπράνο Άννα Νετρέμπκο ακυρώνει τις εμφανίσεις της σε Βερολίνο και Νέα Υόρκη

Η Ρωσίδα σοπράνο Άννα Νετρέμπκο ακυρώνει τις εμφανίσεις της σε Βερολίνο και Νέα Υόρκη

Η Ρωσίδα σοπράνο Άννα Νετρέμπκο ακύρωσε τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της στο Βερολίνο και στη Νέα Υόρκη, δηλώνοντας ότι «για την ώρα» αποσύρεται από τις συναυλίες. Προηγουμένως, η Κρατική Όπερα του Βερολίνου και η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης της είχαν ζητήσει να αποστασιοποιηθεί από τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διευθυντή της Κρατικής Όπερας του Βερολίνου Ματίας Σουλτς, «η Άννα Νετρέμπκο δεν θα συμμετάσχει στη νέα παραγωγή του έργου "Turandot" τον Ιούνιο του 2022». Ο κ. Σουλτς διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ότι η Όπερα είχε ζητήσει από την καλλιτέχνιδα να πάρει σαφείς αποστάσεις από τον παράνομο πόλεμο που διεξάγει η ρωσική κυβέρνηση εναντίον της Ουκρανίας. «Εκτιμούμε την Άννα Νετρέμπκο ως εξαιρετική καλλιτέχνιδα και συνδεόμαστε μαζί της με μακροχρόνια καλλιτεχνική συνεργασία, αλλά εν όψει αυτού του βάναυσου πολέμου, δεν βλέπουμε δυνατότητα συνέχισης της συνεργασίας. Είναι σημαντικό για εμάς να τονίσουμε ότι οι Ρώσοι καλλιτέχνες θα συνεχίσουν να παίζουν μαζί μας και ότι είναι αυτή τη στιγμή σημαντικό να μην προδικάζουμε, αλλά να ενισχύουμε τη συνοχή στην κοινωνία μας. Σε αυτό το σημείο, η ανεπιφύλακτη συμπάθειά μας εκφράζεται προς όλους όσοι υποφέρουν από αυτή την καταστροφή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Όπερας.

 https://www.zougla.gr/politismos/mousiki-politismos/article/i-rosida-soprano-ana-netrempko-akironi-tis-emfanisis-tis-se-verolino-ke-nea-iorki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.