Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Καθαρίστε το συρτάρι του πλυντηρίου από άλατα και μούχλα με δύο υλικά που έχετε στο σπίτι σας


Τι πρέπει να κάνετε

 Το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου ρούχων είναι ένα σημείο που γεμίζει μούχλα και υπολείμματα απορρυπαντικού και θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά, προκειμένου να μην προκαλέσει προβλήματα.

Ο λόγος που πρέπει να το καθαρίζετε συχνά είναι ότι το συρτάρι γεμίζει βρομιές και μούχλα, τα οποία στη συνέχεια πάνε στον κάδο του πλυντηρίου και επομένως σε όλα τα ρούχα.

Με ποιον εύκολο τρόπο μπορείτε να το καθαρίσετε

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολη και χρονοβόρα η διαδικασία, αλλά υπάρχει ένας τρόπος για να γίνει παιχνιδάκι το καθάρισμα του συρταριού απορρυπαντικού του πλυντηρίου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • βραστό νερό
  • 1/2 λίτρο λευκό ξίδι
  • ένα σφουγγαράκι

Πως ν’ απομακρύνετε τη μούχλα

Αν η μούχλα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν έχει προχωρήσει πολύ, τότε ανακατέψτε σε μια λεκάνη βραστό νερό με ξίδι. Ρίξτε το συρτάρι μέσα στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει για 15 λεπτά.

Πάρτε το σφουγγαράκι και τρίψτε με αυτό το εσωτερικό του συρταριού για να φύγουν μούχλα και υπολείμματα. Για τα πιο δύσκολα σημεία χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα.

Συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου ρούχων: Τι να κάνετε αν η μούχλα έχει προχωρήσει

Αν η μούχλα έχει προχωρήσει και έχετε πάρα πολύ καιρό ή και χρόνια να καθαρίσετε το συρτάρι του απορρυπαντικού τότε θα χρειαστείτε:

  • Χλωρίνη
  • Απορρυπαντικό πλυντηρίου

Αραιώστε την χλωρίνη σε νερό και ανακατέψτε την με το απορρυπαντικό. Απλώστε το μείγμα στο εσωτερικό του συρταριού και αφήστε για λίγο να δράσει. Έπειτα τρίψτε καλά με ένα σφουγγαράκι.

pronews.gr

Καλό είναι κάθε 3 μήνες να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για να είναι το συρτάρι του απορρυπαντικού πάντα καθαρό.  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.