Τετάρτη, Μαρτίου 9

Ουκρανία: Πλήρης διακοπή της ηλεκτροδότησης στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ

Πόσο επικίνδυνο αυτό ειναι;
Ουκρανία: Πλήρης διακοπή της ηλεκτροδότησης στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ, καθώς και στα περιφερειακά συστήματα ασφαλείας του, έχει πλήρως διακοπεί λόγω των μαχών που διεξάγονται, ανακοίνωσε η εθνική εταιρεία παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, Energoatom.

Η energoatom επισημαίνει πως τα πυρηνικά καύσιμα που έχουν ταφεί στο Τσέρνομπιλ έχουν ανάγκη διαρκούς ψύξης, η οποία μπορεί να παραχθεί μόνο εάν παρέχεται ηλεκτρισμός. Σε αυτή την περίπτωση οι αντλίες δεν ψύχονται. Η Energoatom προειδοποιεί για ενδεχόμενο κίνδυνο απελευθέρωσης

ραδιενεργών σωματιδίων στο περιβάλλον, τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν με τον αέρα.

Εικοσιτέσσερις ώρες πριν, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας είχε ενημερώσει πως τα συστήματα που επιτρέπουν τον έλεγχο από απόσταση των πυρηνικών καυσίμων του σταθμού του Τσέρνομπιλ δεν μεταδίδουν πλέον πληροφορίες και δεδομένα.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση της σύνδεσης με το δίκτυο και της ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού, ο οποίος έχει καταληφθεί από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, δεν είναι δυνατές λόγω των εχθροπραξιών, διευκρίνισε η Energoatom.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .