Σάββατο, Μαρτίου 5

Ο Β.Ζελένσκι ζητά το ΝΑΤΟ να επιβάλει «απαγόρευση» πτήσεων ακόμα και αν ρισκάρει ο πλανήτης ένα Γ' ΠΠ!

«Το ΝΑΤΟ αποφάσισε σκόπιμα να μην καλύψει τους ουρανούς πάνω από την Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του αργά την Παρασκευή.
Ο Β.Ζελένσκι ζητά το ΝΑΤΟ να επιβάλει «απαγόρευση» πτήσεων ακόμα και αν ρισκάρει ο πλανήτης ένα Γ' ΠΠ!

Αρχίζει να «εγκαταλείπει τον αγώνα» και να μιλά για τις ευθύνες τις Δύσης: «Δεν μας βοηθάτε και θα πέσει η Ουκρανία»

Στη μετάδοση ενός ακόμη μηνύματος προχώρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος προειδοποίησε πως εάν «πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη» ενώ στον λόγο του φάνηκε σαν να ψάχνει να δηλώσει επισήμως ότι πλέον

η κατάσταση μόνο καλή δεν είναι για τις ουκρανικές δυνάμεις ενώ πλέον μιλά για πρώτη φορά και για... παράδοση.

Αυτό το μήνυμα έρχεται σε αντίθεση με τα όσα μεταδίδουν δυτικά ΜΜΕ κατά κύριο λόγο (εκτός του καθεστώτος στο Κίεβο) που βλέπουν αναχαίτιση της Ρωσία, απώλειες και κατήφεια αλλά η αλήθεια είναι ότι η προέλαση συνεχίζεται ενώ στα ρωσικά χέρια πέφτουν η μία μετά την άλλη πόλεις και χωριά.  

«Στηρίξτε την Ουκρανία. Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη. Αν κερδίσουμε και είμαι σίγουρος γι' αυτό, θα είναι πράγματι μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη για την ελευθερία», είπε, ενώ τις τελευταίες ώρες ζητά εκ νέου βοήθεια από τη Δύση και λίγο πριν από τον τρίτο συνομιλιών ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ενδώσει σε πιέσεις για υποχωρήσεις. 

«Το ΝΑΤΟ αποφάσισε σκόπιμα να μην καλύψει τους ουρανούς πάνω από την Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του αργά την Παρασκευή.

«Πιστεύουμε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δημιουργήσει ένα αφήγημα ότι το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας θα προκαλούσε την άμεση επίθεση της Ρωσίας εναντίον του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η αυτο-ύπνωση όσων είναι αδύναμοι, ανασφαλείς μέσα τους, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν όπλα πολλές φορές ισχυρότερα από εμάς έχουν», είπε χαρακτηριστικά.

Το νέο διάγγελμα Ζελένσκι προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνες που είχαν τοποθετηθεί σε πόλεις της Πολωνίας, της Γεωργίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ουγγαρίας.


Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε το ΝΑΤΟ για το «όχι» στο αίτημά του να δημιουργηθεί μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, αντιδρώντας στην απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα το Συμβούλιο.
 https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/1062818_o-vzelenski-zita-nato-na-epivalei-apagoreysi-ptiseon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .