Άνοιξε «πόλεμο» με τους συνταξιούχους ο Χατζηδάκης

Χαρακτήρισε συνταξιουχικό φορέα (το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων) σαν «Δίκτυο Συνταξιούχων του ΣΥΡΙΖΑ», μετά από συνάντηση των εκπροσώπων του με τον Άλ. Τσίπρα - Σκληρή απάντηση από τους «απόμαχους της εργασίας» - «Περνά κάτω από τον πήχη για το έργο του ο υπουργός και περνά σε επιθέσεις λάσπης» τονίζουν διαμηνύοντας επί της ουσίας ότι ηχηρή απάντηση θα πάρει τόσο ο ίδιος για τις αποτυχίες και τις συμπεριφορές του, όσο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές

«Πόλεμο» με τους συνταξιούχους άνοιξε ο υπουργός Εργασίας επιχειρώντας, σύμφωνα με εκπροσώπους τους, να «πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα» χαρακτηρίζοντας ψευδώς σωματεία τους, τα οποία του ασκούν έντονη κριτική, σαν «συριζαϊκά». Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, ασπαζόμενος πλήρως την επικοινωνιακή τακτική του Μεγάρου Μαξίμου, βάσει της οποίας... «για όλα φταίνε οι υπόλοιποι πλην των ''αρίστων''», αποτελεί και θα συνεχίσει μέχρι τις εκλογές να αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους «απόμαχους της εργασίας».

Αφορμή για τον «πόλεμο» που ήδη ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό και εκπροσώπους συνταξιουχικών φορέων, αποτελεί το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Χατζηδάκης την Παρασκευή 18 Μαρτίου. Ο υπουργός Εργασίας, επιχειρώντας να ασκήσει κριτική στον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατέφυγε σε καταιγισμό ψεμάτων μιλώντας με τους επικεφαλής του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) το οποίο χαρακτήρισε σαν το «Δίκτυο Συνταξιούχων του ΣΥΡΙΖΑ»!

Η τοποθέτηση Χατζηδάκη προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του προέδρου του ΕΝΔΙΣΥ Νίκου Χατζόπουλου και της γενικής γραμματέας του συνταξιουχικού φορέα Πόπης Μουρίκη. Σε ανακοίνωση τους, οι επικεφαλής του ΕΝΔΙΣΥ αναφέρουν ότι με ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις «απαντήσεις που… ψέλλισε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο μας, με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή 18 Μαρτίου».

«Ενημερώνουμε τον κ. Χατζηδάκη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ ότι «δεν είμαστε ''Δίκτυο Συνταξιούχων του ΣΥΡΙΖΑ''. Ελπίζουμε να το έγραψε στο επίσημο κείμενό του, από λάθος. Από αβλεψία». «Προφανώς», συνεχίζουν οι επικεφαλής του Δικτύου, «σε έναν φανατικό της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας, όπως είναι ο ίδιος, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Θα πρέπει όμως να προσέχει περισσότερο τα επίσημα κείμενα που δημοσιεύει από το υπουργείο Εργασίας, όπου έχει τοποθετηθεί. Δεν πρέπει να αποτελούν λιβελογραφήματα, βγαλμένα από τα γνωστά… τρολς που κατά καιρούς λυμαίνονται τον χώρο, τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί».

«Τον ενοχλεί η κριτική τον κ. Χατζηδάκη»

Οι επικεφαλής του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων τονίζουν στην ανακοίνωση – απάντησή τους προς τον υπουργό Εργασίας ότι «ασφαλώς ο κ. Χατζηδάκης ενοχλείται με την ολοένα και πιο έντονη παρουσία μας επί ζητημάτων που αφορούν τους συνταξιούχους. Αλλά, αλήθεια αναρωτιόμαστε, όταν προ τριμήνου το προεδρείο μας όταν συναντήθηκε 2 φορές με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τότε ήμασταν ''Δίκτυο Συνταξιούχων ΣΥΡΙΖΑ'';». Όταν το 2018, συνεχίζουν, «υπήρξε το μείζον θέμα με τις συντάξεις χηρείας, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων είχε ασκήσει έντονη κριτική στην τότε Κυβέρνηση και με σκληρούς χαρακτηρισμούς, είχε τοποθετηθεί ενάντια στον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Τότε, τι ήμασταν κύριε Χατζηδάκη; Δίκτυο Συνταξιούχων της… ΝΔ;».

Σύμφωνα με τους επικεφαλής του Δικτύου η επίθεση του κ. Χατζηδάκη στους συνταξιούχους οφείλεται στο γεγονός ότι βρίσκεται σε δυσχερή θέση αφού, σε επίπεδο έργου, «περνάει κάτω από τον πήχη». Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν, ο υπουργός Εργασίας απέτυχε στην αποστολή που είχε αναλάβει (στη μείωση των δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών συνταξιοδοτικών αποφάσεων) και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «για τις πρωτοβουλίες του με τους… πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές, δύο Δελτία Τύπου ξόδεψε και ακόμα να μάθουμε πόσες συντάξεις εξέδωσαν οι επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα»!

«Ο κ. Χατζηδάκης, που φέρει ακέραια την ευθύνη για τη διάλυση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν δικαιούται να ομιλεί», καταλήγει το ΕΝΔΙΣΥ σημειώνοντας ότι «πολύ περισσότερο δεν δικαιούται να προσβάλει, πετώντας ύπουλα, ''λάσπη στον ανεμιστήρα''». Φαίνεται «διά γυμνού οφθαλμού» ότι ο «πόλεμος» που άνοιξε ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας και τους συνταξιούχους θα συνεχιστεί, με τους «απόμαχους της εργασίας» να δηλώνουν ότι οι αποτυχίες του κ. Χατζηδάκη και τα ψέματα κατά των συνταξιουχικών φορέων θα αποτυπωθούν με τις ψήφους στους στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

 https://www.antinews.gr/action.read/ellada/anoikse-polemo-me-tous-suntaksiouxous-o-xatzidakis/4.157231