Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ραγκούσης: Τροπολογία για τη φίμωση του Τύπου

Έντονη ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τροπολογία κατά των εκδοτών εφημερίδων. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης είχε οξεεία αντιπαράθεση με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη όταν στην Ολομέλεια της Βουλής επεσήμανε την απουσία διαλόγου, η οποία καθιστά ύποπτες τις προθέσεις της κυβέρνησης.

«Η τροπολογία τι είναι; Καταπολέμηση της διαφθοράς ή μπορεί να τεκμηριωθεί ότι είναι για τη φίμωση του τύπου. Διάλογο για την τροπολογία κάνατε; Με τις ενώσεις ιδιοκτητών του τύπου κάνατε. Με τις ενώσεις των δημοσιογράφων; Σε διαβούλευση την βγάλατε;», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα απέρριψε το επιχείρημα που διακινεί η κυβέρνηση ότι η τροπολογία αφορά το Μακελειό. «Επικαλείστε μία συγκεκριμένη ρυπαροφυλλάδα, το Μακελειό, η οποία όμως εκπέμπει τους ρύπους της μέσα από το διαδίκτυο. Γιατί λοιπόν όχι τα site;», ρώτησε ο Γ. Ραγκούσης και συνέχισε: «φέρνετε οριζόντια διάταξη που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί γιατί αφορά μόνο τον τύπο και όχι τα site και την τηλεόραση».

Ακόμη επεσήμανε την απουσία του αρμόδιου για την τροπολογία κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. «Δεν θα έρθει στη Βουλή; Φαντάζομαι δεν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο», ανέφερε.

«Τώρα αλήθεια, εσείς ανέχεστε και μου λέτε ότι είναι πλήγμα κατά της ελευθεροτυπίας να έχουμε την αξίωση οι εφημερίδες να έχουν πρόσωπο που να το βλέπουμε και να το ξέρουμε;», απάντησε ο Μ. Βορίδης.

 https://www.newsbreak.gr/politiki/311630/ragkoysis-tropologia-gia-ti-fimosi-toy-typoy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.