Χωρίς μάσκα… ο «Λουδοβίκος» Μητσοτάκης δεν έπεισε ότι «νιώθει» την αγωνία των νοικοκυριών

Στο διάγγελμα για το νέο «πακέτο» στήριξης των πολιτών, ο πρωθυπουργός έμεινε σε ευχολόγια και σε δηλώσεις αυτοθαυμασμού για τις διεθνείς παρεμβάσεις του! Ξεκαθάρισε ότι δεν θα μειωθούν οι ειδικοί φόροι στα καύσιμα και έδειξε να μην καταλαβαίνει τι αντιμετωπίζει η πλειονότητα της κοινωνίας, επαναφέροντας στις μνήμες τις δηλώσεις που έκανε πριν από περίπου 10 χρόνια,

όταν τόνιζε ότι ποτέ δεν είχε ζήσει με 800 ευρώ έναν μήνα και ευχόταν αυτό να μην γίνει ποτέ!

Κατώτερος των προσδοκιών και… χωρίς μάσκα αυτή τη φορά -αν και με κορονοϊό- παρουσιάστηκε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του για το νέο «πακέτο» μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας, που ειδικά στην Ελλάδα ήδη «χτυπά κόκκινο».

Αν και επιχείρησε να πείσει ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, επί της ουσίας επιβεβαίωσε ότι δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας και έμεινε σε ευχολόγια, τα οποία θα εξειδικεύσουν το πρωί της Πέμπτης 17 Μαρτίου, οι αρμόδιοι υπουργοί. Θύμισε, δε, τις δηλώσεις που έκανε πριν από περίπου 10 χρόνια, όταν τόνιζε ότι «δεν έχω ζήσει με 800 ευρώ τον μήνα και εύχομαι να μην χρειαστεί»!

Ο κ. Μητσοτάκης αφού εκδήλωσε τον αυτοθαυμασμό του για όσα πέτυχε η κυβέρνηση του εδώ και 2,5 χρόνια («ξέρω ότι τα όσα πετύχαμε επί σχεδόν τρία χρόνια, μειώνοντας φόρους και εισφορές και αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα, πολιορκούνται τώρα από την ακρίβεια») ανακοίνωσε ότι τα μέτρα θα αφορούν σε «μελετημένες παρεμβάσεις» ύψους 1,1 δισ. για 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες και νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

«Οι ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας: την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα. Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων, με ειδικές μέριμνες για αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, εμμένοντας στη «λουδοβίκεια» απόφαση του να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για λίγους, αντί να διαθέσει το ποσό που θα στερηθεί από αυτόν τον φόρο στους οικονομικά ασθενέστερους.

Στο ίδιο πλαίσιο, κατέστησε σαφές ότι δε θα μειωθούν οι ειδικοί φόροι για τα καύσιμα αναφέροντας ότι «οι νέες ρυθμίσεις υπηρετούν δύο αρχές: πρώτον είναι στοχευμένες και όχι οριζόντιες και δεύτερον είναι ευθυγραμμισμένες, με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική την οποία έχουμε εξαρχής χαράξει». Επέμεινε στην προσπάθεια να δείξει ότι οι παρεμβάσεις του έχουν διεθνή απήχηση (!!) σημειώνοντας με ύφος ότι… «μετά από πρότασή μας, η Κομισιόν επεξεργάζεται ήδη παρεμβάσεις στη διαμόρφωση των χονδρικών τιμών φυσικού αερίου, ώστε να χτυπηθεί η διεθνής κερδοσκοπία που ανατροφοδοτεί τη γεωπολιτική κρίση, προκαλώντας αλυσιδωτές ανατιμήσεις».

Δεδομένο, μετά το διάγγελμα – ευχολόγιο του κ. Μητσοτάκη είναι ότι πολύ λίγους από όσους τον άκουσαν, τους έπεισε ότι, όπως ο ίδιος ανέφερε, νιώθει τις δυσκολίες τους. Ότι, όπως είπε, νιώθει «την αγωνία όταν ανοίγει ο λογαριασμός ρεύματος στο σπίτι, όταν το βλέμμα κοιτά το ράφι του σούπερ μάρκετ ή τον μετρητή της βενζίνης».

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος λίγα εικοσιτετράωρα πριν είχε ανακοινώσει φορώντας μάσκα ότι κόλλησε κορονοϊό, αυτή τη φορά, χωρίς μάσκα, έδειξε να επιβεβαιώνει όσα έλεγε πριν από περίπου 10 χρόνια, όταν δήλωνε πως δεν είχε χρειαστεί να ζήσει με 800 ευρώ τον μήνα και ευχόταν αυτό ποτέ να μην χρειαστεί!

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/xoris-maska-o-loudobikos-mitsotakis-den-epeise-oti-niothei-tin-agonia-ton-noikokurion/2.157175