Δευτέρα, Μαρτίου 21

Η Διατροφή του Κουνελιού

Η Διατροφή του Κουνελιού

Τι Πρέπει Να Τρώει Και Τι Να Αποφεύγει

Τα κουνέλια θα πρέπει να τρέφονται με τρόφιμα που να είναι προσαρμοσμένα στην διατροφή τους. Στην άγρια φύση, τα κουνέλια τρώνε κυρίως χορτάρι. Μπορούν να βόσκουν για μέχρι 6-8 ώρες ημερησίως.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες χλόης και γρασίδι είναι ζωτικής σημασίας για την φυσιολογική πέψη. Αν η διατροφή είναι πολύ χαμηλή σε φυτικές ίνες διάφορα

πεπτικά προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν και συνήθως είναι αυτά που τις περισσότερες φορές ταλαιπωρούν τα κουνέλια και τους ιδιοκτήτες.

fb4583bf6fa3309da1923d4d0da4a6b7

bc02dd9e20f95cca11f277e750e75948

Για να έχει το κουνέλι σας μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, θα πρέπει:

Να του παρέχετε συνεχώς καλής ποιότητας φρέσκο χόρτο και σανό (θα πρέπει να αποτελούν περίπου το 80% της συνολικής διατροφής) – π.χ. Timothy, βρώμη, σταρένιο, Paddock. Τα κουνέλια δεν θα πρέπει να τρέφονται με Λουκέρνη (αλφάλφα) ή Τριφύλλι Hays, δεδομένου ότι έχουν πάρα πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ασβέστιο. Το Grass ή το γρασίδι είναι υψίστης σημασίας για την παροχή επαρκών ινών στην υγεία του γαστρεντερικού αλλά και για να διατηρούνται υγιή τα δόντια του.

598a28ff97764432a65930c9ca95e479

Να του παρέχετε άφθονα φρέσκα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, περίπου δύο φλιτζάνια πράσινα φυλλώδη λαχανικά ανά κιλό σωματικού βάρους ανά ημέρα. Μερικά παραδείγματα λαχανικών είναι το μπρόκολο, το σέλινο,τα αντίδια, τα ζαχαρότευτλα , το λάχανο, το σπανάκι, το μαρούλι και βότανα, όπως μαϊντανός, πικραλίδα, κόλιανδρο, βασιλικός, άνηθος, δυόσμος .

Μην ξεχνάτε

Να έχει στη διάθεσή του φρέσκο καθαρό νερό πάντα.

 http://www.vetherapy.gr/diatrofi-toy-koynelioy/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .