Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Πούτιν προς Μακρόν: Θα πετύχω τους στόχους του είτε με διάλογο, είτε με πόλεμο

Πούτιν προς Μακρόν: Θα πετύχω τους στόχους του είτε με διάλογο, είτε με πόλεμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.10

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι η Μόσχα "θα επιτύχει τους στόχους της" στην Ουκρανία "είτε με τη διαπραγμάτευση, είτε με τον πόλεμο", ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

Ο Μακρόν διαπίστωσε ότι "είναι πολύ αποφασισμένος να επιτύχει τους στόχους του", δηλαδή την "αποναζιστικοποίηση" της Ουκρανίας –όπως την αποκάλεσε ο Πούτιν– αλλά και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Κριμαίας και του Ντονμπάς, αιτήματα που είναι "απαράδεκτα για τους Ουκρανούς", σύμφωνα με το Παρίσι.

Ο Πούτιν "αρνήθηκε ότι ο στρατός του βάζει τους αμάχους στο στόχαστρο", σύμφωνα πάντα με το Ελιζέ. Είπε επίσης ότι είναι ευθύνη των Ουκρανών "να αφήσουν να φύγει ο πληθυσμός από τις περικυκλωμένες πόλεις", με τον Μακρόν να του απαντά ότι "ο στρατός που επιτέθηκε ήταν ο ρωσικός" και ότι "δεν έχει λόγο να πιστέψει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες".

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για μια ενδεχόμενη επίθεση στην Οδησσό και τόνισε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί μια διευθέτηση μέσω διαπραγμάτευσης και να προστατευθούν οι ουκρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ο Πούτιν είπε σήμερα ότι η εκστρατεία στην Ουκρανία συνεχίζεται με βάση το σχέδιο και δεν θα τερματιστεί μέχρι να σταματήσει το Κίεβο να μάχεται.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Κυριακή τους Ουκρανούς ριζοσπάστες για ένα επεισόδιο στις 3 Μαρτίου στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ρώτησε τηλεφωνικά τον Πούτιν για φωτιά στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.

"Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε (τον Μακρόν) για την πρόκληση από Ουκρανούς ριζοσπάστες στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια", ανέφερε το Κρεμλίνο. "Τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι φυσιολογικά".

Ο Πούτιν κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία ότι εμποδίζει τους αμάχους να φύγουν από τη Μαριούπολη. 

 .capital.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.