Τρίτη, Μαρτίου 22

Τιμές – «φωτιά» σε βασικά προϊόντα – Τρομακτικές αυξήσεις σε ηλιέλαιο, ζάχαρη και αλεύρι

ilieleo-800x479-1

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές σε βασικά αγαθά και προϊόντα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία που επηρεάζει το παγκόσμιο εμπόριο, το υψηλό ενεργειακό κόστος αλλά και άλλες παράμετροι φέρνουν ανατιμήσεις με αποτέλεσμα σε ορισμένα προϊόντα οι έμποροι να μην προλαβαίνουν να αλλάζουν τα «ταμπελάκια» με τις τιμές.

Ηλιέλαιο, αλεύρι και ζάχαρη ακριβαίνουν μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο καθώς επηρεάζονται από το ουκρανικό.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο πρόεδρος των μικρών και μεσαίων σούπερ μάρκετ, Γιάννης Πηλίδης, «τα αποτελέσματα ενός πολέμου στα ράφια των σούπερ μάρκετ έρχεται έπειτα από 20 ημέρες καθώς υπάρχουν και αποθέματα. Όταν τελειώνουν τα παλαιότερα αποθέματα, έρχονται οι καινούριες εισαγωγές».

Σύμφωνα με τον ίδιο η αύξηση στο ηλιέλαιο είναι τρομακτική καθώς τα 5 λίτρα πωλούνταν στα 8,20 ευρώ και τώρα έχει φτάσει στα 11-11,5 ευρώ και η καινούρια αγορά από προμηθευτές θα είναι στα 15 ευρώ.

Το αλεύρι, το no name, που εισάγουμε κυρίως από Βουλγαρία έχει ανέβει περίπου 15% και των επώνυμων εταιρειών έχει ανέβει 30%.

Η τιμή της ζάχαρης έχει αυξηθεί κατά 10%. Σε αυτά τα τρία προϊόντα οι τιμές αλλάζουν καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .