Κυριακή, Μαρτίου 20

ΕΚΑΒ: με επιτυχία ολοκληρώθηκε η υγειονομική κάλυψη του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. 🚑🚑🚑

 

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2022

ΕΚΑΒ: με επιτυχία ολοκληρώθηκε η υγειονομική κάλυψη
του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τα στελέχη του ΕΚΑΒ ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και ο συντονισμός της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και της ευρύτερης υγειονομικής κάλυψης των συμμετεχόντων αθλητών στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 20 Μαρτίου 2022.
Το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ είχε θέσει σε πλήρη

ετοιμότητα, εκτός των δυνάμεων του ΕΚΑΒ που εκτελούσαν την κανονική ημερήσια υπηρεσία τους στην Αττική, επιπλέον έξι (6) ασθενοφόρα οχήματα, δύο (2) Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) και έξι (6) μοτοσυκλέτες της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης. Τριανταοκτώ (38) Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου & Νοσηλευτές, δεκατρείς (13) Ιατροί καθώς και δέκα (10) σπουδαστές Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΚΑΒ (ΙΕΚ-ΕΚΑΒ) ήταν συνεχώς επιφορτισμένοι με την υλοποίηση των πρωτοκόλλων παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στα δύο (2) Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας και στους πέντε (5) Αυτόνομους Σταθμούς Παροχής Πρώτων Βοηθειών, που είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος των διαδρομών του Ημιμαραθωνίου. Παράλληλα στο Κέντρο Επιχειρήσεων Ημιμαραθωνίου (ΚΕΗΜ) λειτουργούσε ανεξάρτητο Κέντρο Διαβίβασης Σημάτων του ΕΚΑΒ, όπου οι Διαβιβαστές ήταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τα στελέχη του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ) όσο και με τα στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), τα οποία είχαν θέσει σε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας, για την υποδοχή των έκτακτων περιστατικών, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός». 
 
Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ επιχείρησαν σε τέσσερα (4) περιστατικά τα οποία και διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός». Εκτός αυτών, στα 2 Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας και στους 5 Αυτόνομους Σταθμούς Παροχής Πρώτων Βοηθειών παρασχέθηκε επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα σε είκοσι οκτώ (28) αθλητές.
 
Η επιτυχημένη διεκπεραίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της υγειονομικής κάλυψης της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ήταν αποτέλεσμα της τεχνογνωσίας και του επαγγελματισμού των στελεχών του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου του ΕΚΑΒ (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ), του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), του Συντονιστικού Κέντρου διαχείρισης Ασθενοφόρων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, των Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, των Διαβιβαστών, των Νοσηλευτών & των Ιατρών του ΕΚΑΒ αλλά και των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής και του Κέντρου Επιχειρήσεων του Ημιμαραθωνίου (ΚΕΗΜ), της Υγειονομικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ καθώς και των μελών των διαφόρων εθελοντικών οργανώσεων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας τηρήθηκε το εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ενώ εφαρμόστηκαν όλοι οι κανόνες πρόληψης και προστασίας του ΕΟΔΥ, έναντι του κορωνοϊού Sars-Cov-2.



Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
,

Κεντρική Υπηρεσία: Τέρμα Οδού Υγείας, 11527 Αθήνα, Αττική.
T.: 213 214 3000, email: ekab@ekab.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .