Παγκόσμια πρωτοτυπία! Ο Χατζηδάκης πανηγυρίζει «ομολογώντας» την αποτυχία των ιδιωτών στην έκδοση συντάξεων

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι το πλάνο για τη μείωση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αποφάσεων με τη συμμετοχή λογιστών και δικηγόρων υλοποιείται με επιτυχία χωρίς όμως να δώσει στη δημοσιότητα τον αριθμό των συντάξεων που εξέδωσαν! Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες της ΠΟΣΕ – ΕΦΚΑ, βάσει των οποίων σε 3 μήνες

οι πιστοποιημένοι ιδιώτες ολοκλήρωσαν μόλις 50 συντάξεις, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν λάθος

Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία προχώρησε ο υπουργός Εργασίας. Ο κ. Κ. Χατζηδάκης επιχειρώντας να «ευλογήσει τα γένια» του στην πραγματικότητα ομολόγησε την αποτυχία του σχεδίου που έχει προωθήσει στον ΕΦΚΑ. Ανακοίνωσε ότι το πλάνο για τη μείωση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αποφάσεων με τη συμμετοχή λογιστών και δικηγόρων υλοποιείται με επιτυχία χωρίς όμως να δώσει στη δημοσιότητα τον αριθμό των συντάξεων που εξέδωσαν!

Επί της ουσίας, ο κ. Χατζηδάκης επιβεβαίωσε τις καταγγελίες στις οποίες προχώρησε η ΠΟΣΕ – ΕΦΚΑ πρόσφατα (βλ. «’’Ναυάγησε’’ το σχέδιο Χατζηδάκη για την έκδοση συντάξεων από ιδιώτες») βάσει των οποίων σε 3 μήνες οι πιστοποιημένοι ιδιώτες ολοκλήρωσαν μόλις 50 συντάξεις, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν λάθος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - «ιλαροτραγωδία» του υπουργείου Εργασίας, «σε λιγότερες από 90 ημέρες, χρόνος ρεκόρ για τα δεδομένα του ΕΦΚΑ και χωρίς υπερημερίες, εκδόθηκαν οι πρώτες συντάξεις από τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους, οι οποίοι ξεκίνησαν να εντάσσονται σταδιακά στη διαδικασία απονομής από τα τέλη του 2021». Μπροστά σε αυτή την… «επιτυχία», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός Εργασίας πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους και τους αντίστοιχους ασφαλισμένους στους οποίους εκδόθηκαν οι πρώτες συντάξεις μέσω του νέου αυτού συστήματος.

Πουθενά δεν αναφέρεται ο αριθμός των συντάξεων που εξέδωσαν οι ιδιώτες

Ωστόσο, το τραγικό και κωμικό συνάμα είναι ότι σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης του κ. Χατζηδάκη δεν αναφέρεται «πόσες συντάξεις» κατάφεραν οι εμπλεκόμενοι λογιστές και δικηγόροι να εκδώσουν τους προηγούμενους 3 μήνες!! Απλά γνωστοποιείται ότι ήδη έχουν αναληφθεί 648 συνταξιοδοτικές υποθέσεις (ένας αστείος φυσικά αριθμός όταν οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες) από 458 πιστοποιημένους ιδιώτες από όλη την Ελλάδα «και αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες και νέες εκδόσεις συντάξεων».

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ (ΠΟΣΕ – ΕΦΚΑ) οι δικηγόροι και οι λογιστές που πιστοποιήθηκαν για να βγάζουν συντάξεις, μέσα σε 3 μήνες εξέδωσαν λιγότερες από 50 αποφάσεις κι από αυτές οι περισσότερες ήταν λανθασμένες!

 https://www.antinews.gr/action.read/oikonomia/pagkosmia-prototupia-o-xatzidakis-panigurizei-omologontas-tin-apotuxia-ton-idioton-stin-ekdosi-suntakseon/3.157194