Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Το ψυχολογικό πρόβλημα της ακρίβειας---Δεν κρυώνετε! Δεν είστε άφραγκοι, άνεργοι, πένητες. Παλαβοί είσαστε που δεν βλέπετε τα λεφτά, τα οποία πάντα υπάρχουν!

Δεν κρυώνετε! Δεν είστε άφραγκοι, άνεργοι, πένητες. Παλαβοί είσαστε που δεν βλέπετε τα λεφτά, τα οποία πάντα υπάρχουν!

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης είναι άνθρωπος που δίνει λύσεις ακριβώς εκεί που ουδείς περίμενε ότι υπάρχουν. Τον καιρό της αδυναμίας προσέφερε ευεξία με τα θαυματουργά νανογιλέκα, τα οποία μοσχοπουλούσε αλαλάζοντας σε εκπομπές τηλεμάρκετινγκ. Το αν δούλεψε κάποιο εξ αυτών ακριβώς όπως τα διαφήμιζε ο πολυπράγμων έμπορος είναι μία άλλη, πονεμένη υπόθεση, και στο

φινάλε δεν μας απασχολεί πλέον και τόσο πολύ. Εδώ δεν απασχόλησε τους ίδιους τους πελάτες του Αδωνη που τα ʼσκασαν για να ψωνίσουν νανογιλέκα, εμάς θα νοιάζει περισσότερο από τους καταναλωτές;

Ο Άδωνις τον καιρό της πολιτικής αποκαρδίωσης προσέφερε σε μερίδα του κοινού μεγάλη εσωτερική ορμή, στα όρια του φανατισμού, θα έλεγαν οι κακόπιστοι. Ετι, δε, ο ίδιος προσφάτως, πραγματοποιώντας ακόμα μία θεαματική κυβίστηση (κωλοτούμπα θα ʼλεγαν οι ολίγιστοι αντιπαθούντες τον στωμύλο πολιτικό), είπε ότι παλαιότερα έλεγε κι εκείνος καμιά… λαϊκουριά μπας και τον ψηφίσουν. Οπότε και πώρωνε τους αδιάφορους και τώρα ανακάλεσε και (νομίζει ότι)… καθάρισε.

Τώρα ο Άδωνις βρήκε λύση στο οικονομικό πρόβλημά μας. Δεν είναι αυτό που νομίζουμε, αφραγκία, δηλαδή, και εκτόξευση της τιμής αγαθών και υπηρεσιών, αλλά ψυχολογική λύση. Το είπε, σοβαρά μιλώντας (μπας και τον πάρει κανείς στα σοβαρά – δύσκολο αυτό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…), στην τηλεόραση. Ίσως και να έχει δίκιο. Πολιτικός είναι, ενημερωμένος δείχνει, ξέρει κι αρχαία, αντιπρόεδρος της Ν.Δ., υπουργάρα Αναπτύξεως, στα μέσα και στα έξω της εξουσίας. Θα έχει δει ότι υπάρχουν λεφτά, οι πολίτες βρίσκονται σε σύγχυση και δεν τα βλέπουν…

Και μια που είναι στα σίγουρα ψυχολογικό το θέμα της ακρίβειας, θα πάμε στην οικεία ΔΟΥ και την οικεία ΔΕΗ, και θα πούμε «εμείς τα λεφτά του μεν εκκαθαριστικού και του δε λογαριασμού τα πληρώσαμε. Εσείς είσαστε παλαβοί που δεν τα βλέπετε».

Για να σοβαρευτούμε: ο Άδωνις θα μπορούσε να φανεί υπερπολύτιμος πολιτικός «παίκτης» για την αντιπολίτευση. Έχει πει τόσα, ώστε θα εδύνατο να της χαρίσει ακόμα και εκλογικό προβάδισμα. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει (ορατή τουλάχιστον) αντιπολίτευση κάποιων αξιώσεων.

 https://www.newsbreak.gr/apopseis/311570/to-psychologiko-provlim

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.