Παρασκευή, Μαρτίου 18

ΟΙ ΗΠΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

viologika-ergast-ucran

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη έγγραφα που απέκτησε από το προσωπικό ενός βιολογικού εργαστηρίου στην Ουκρανία. Τα έγγραφα εκθέτουν την έρευνα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ για βιολογικά όπλα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για την εξάπλωση

του εξαιρετικά μολυσματικού ιού της γρίπης των πτηνών μέσω αποδημητικών πτηνών και σε παθογόνους παράγοντες όπως βακτήρια και ιούς που μπορούν να μεταδοθούν από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο. Η Ρωσία είπε ότι τα έγγραφα δείχνουν ότι μεγάλος αριθμός δειγμάτων ορού που ανήκουν στους Σλάβους έχουν μεταφερθεί και ότι τα πειράματα στην Ουκρανία είναι παρόμοια με αυτά που έκανε η Μονάδα 731 της Ιαπωνίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα έγγραφα ανέβηκαν στο διαδίκτυο από τη Ρωσία για δωρεάν λήψη.

Η αντίδραση των ΗΠΑ έχασε κάπως το νόημα. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki έκανε οκτώ διαδοχικά tweet για να καταδικάσει τη Ρωσία για διάδοση παραπληροφόρησης, αλλά απέφυγε να αναφερθεί στο βιοεργαστήριο των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Υποστήριξε ότι «θα πρέπει όλοι να είμαστε σε επιφυλακή μήπως η Ρωσία πιθανώς χρησιμοποιήσει χημικά ή βιολογικά όπλα στην Ουκρανία». Αλλά δεν προσέφερε κανένα στοιχείο. Μια τέτοια συμπεριφορά δεν βοηθά να ξεκαθαρίσει τις αμφιβολίες των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αντίθετα, μια τέτοια απάντηση είναι απαράδεκτη και παράλογη.

Ωστόσο, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης ότι η Ουκρανία διαθέτει «βιολογικές ερευνητικές εγκαταστάσεις» όταν ρωτήθηκε εάν η Ουκρανία διαθέτει βιοόπλα. Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Ουκρανία για να αποτρέψουν τη Ρωσία από το να λάβει «αυτά τα ερευνητικά υλικά».

Οι αντιφατικές αντιδράσεις αύξησαν περαιτέρω τις αμφιβολίες του κόσμου για τις ΗΠΑ.

Έχουν οι ΗΠΑ βιοεργαστήριο στην Ουκρανία;

Γιατί έσπευσαν να καταστρέψουν τα υλικά αμέσως μετά την έναρξη της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου;

Αυτά τα εργαστήρια ασχολούνται με επιστημονική έρευνα ή με ανάπτυξη βιολογικών όπλων;

Ποια είναι η σχέση μεταξύ του Πενταγώνου και των 336 βιολογικών εργαστηρίων των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο;

Πώς εγγυώνται οι ΗΠΑ την ασφάλεια αυτών των εργαστηρίων;

Γιατί οι ΗΠΑ μπλοκάρουν αποκλειστικά τη δημιουργία του μηχανισμού ελέγχου για τα Βιολογικά Όπλα για περισσότερα από 20 χρόνια; Τι είναι αυτό που ανησυχεί;

Ποια ακριβώς είναι η σχέση μεταξύ του εργαστηρίου του Fort Detrick και της πανδημίας COVID-19;

Οι βιολογικές στρατιωτικές δραστηριότητες δεν είναι ασήμαντες. Είναι λογικό και θεμιτό για τη διεθνή κοινότητα να αμφισβητεί τις ΗΠΑ γι’ αυτό. Αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ ξόδεψαν (πολλές χιλιάδες δολάρια την εποχή εκείνη) για την απόκτηση των διαβόητων δεδομένων της Μονάδας 731, αλλά ποτέ δεν δημοσίευσαν για ποιον σκοπό χρησιμοποιήθηκαν τα δεδομένα. Σε σχεδόν 30 χρόνια, ο αριθμός των εργαστηρίων P4 στο έδαφος των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 750 τοις εκατό – συνοδευόμενος από αυξανόμενο κίνδυνο διαρροής ιού. Λόγω διαμαρτυριών από το εσωτερικό, οι ΗΠΑ επέλεξαν να ιδρύσουν εργαστήρια στο εξωτερικό. Με τα χρόνια, ωστόσο, υπήρξαν θανατηφόρες διαρροές που σχετίζονται με στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, τη Νότια Κορέα, το Καζακστάν και τη Γεωργία. Αλλά οι οργισμένες διαμαρτυρίες σε αυτές τις χώρες απλώς καταπνίγηκαν από τις ΗΠΑ που χειραγωγούσαν την κοινή γνώμη.

Τα βιολογικά όπλα θεωρούνται όπλα μαζικής καταστροφής μαζί με πυρηνικά και χημικά όπλα. Οποιαδήποτε υποψία για ιδιωτική ανάπτυξη βιολογικών όπλων πρέπει να διερευνηθεί έγκαιρα. Η ανακοίνωση πληροφοριών της Ρωσίας ήταν πολύ συγκεκριμένη και θα έπρεπε να τύχει της ανάλογης  προσοχής της διεθνούς κοινότητας. Η ακρίβεια αυτών των υλικών πρέπει να προσδιορίζεται από μια ανεξάρτητη, πολυμελή  ομάδα επιθεώρησης υπό την ηγεσία ενός έγκυρου διεθνούς οργανισμού και όχι μόνο από τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το να λερώνεις τους άλλους δεν μπορεί να είσαι καθαρός ο ίδιος. Αν είναι πραγματικά αθώα όπως ισχυρίζεται, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να δημοσιεύσει ποια είναι η αλήθεια και να δεχθεί  πολυκομματικές, ανεξάρτητες έρευνες για να αποδείξει την αθωότητά της.

Πρέπει να επισημανθεί ότι επρόκειτο για μια τυχαία ανακάλυψη στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την ίδια τη σύγκρουση. Ο προσδιορισμός της ουσίας αυτού του περιστατικού δεν πρέπει να συνδεθεί με το ζήτημα Ρωσίας-Ουκρανίας. Η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, θα πρέπει να ασκήσει ισχυρή πίεση στις ΗΠΑ και να μην επηρεαστεί από τους ισχυρισμούς παραπληροφόρησης της Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ οφείλουν στον κόσμο μια απάντηση σε αυτό το θέμα.

Πηγή: Global Times

 https://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .