Δευτέρα, Μαρτίου 7

Πώς να μην πάρετε κιλά στη νηστεία

Πώς να μην πάρετε κιλά στη νηστεία

Η περίοδος της νηστείας είναι η καλύτερη ευκαιρία για να απαλλαγείς από τις τοξίνες στο σώμα σου. Ωστόσο, σε αντίθεση με ό,τι αρκετοί πιστεύουν, τις ημέρες αυτές όχι μόνο δεν είναι εύκολο να χάσει κανείς βάρος, αλλά η πλειονότητα όσων νηστεύουν παίρνει περισσότερα κιλά.

Και αυτό γιατί πέφτουν σε διάφορες διατροφικές παγίδες.

Για να προσφέρετε στον οργανισμό σας μόνο τα διατροφικά ευεργετήματα της νηστείας και να μην πάρετε κιλά, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Να τρώμε μικρά και συχνά γεύματα. Είναι σημαντικό να τρώμε περίπου ανά 3 ώρες για να μην πεινάσουμε μέχρι το επόμενό μας γεύμα και φάμε ανεξέλεγκτα μεγαλύτερη ποσότητα.

2. Να συνδυάζουμε το φαγητό μας πάντα με μια σαλάτα είτε με ωμά λαχανικά ή με βραστά ή και τα δύο καθώς οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα λαχανικά αυξάνουν τον κορεσμό και καθυστερούν την πέψη, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε χορτασμένοι για περισσότερη ώρα.

3. Να προσθέτουμε στο φαγητό μας μια πηγή πρωτεΐνης, καθώς οι πρωτεΐνες καθυστερούν τη χώνευση και αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού. Οι πηγές πρωτεΐνης κατά τη νηστεία είναι το φυτικό γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, τα θαλασσινά, η σόγια και τα προϊόντα της, το αβγό αλλά και οι ξηροί καρποί.

4. Να προσέχουμε το λάδι που προσθέτουμε στο φαγητό και στη σαλάτα μας αλλά και τις ελιές που θα φάμε. Οι 8 μαύρες ώριμες ή 10 πράσινες ελιές μάς δίνουν περίπου 45 θερμίδες όπως το 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (ή άλλο φυτικό λάδι) μας δίνει περίπου 45 θερμίδες.

5. Να προσέχουμε την ποσότητα του ψωμιού ή του παξιμαδιού που θα φάμε μαζί με το φαγητό μας.

6. Να φτιάχνουμε τα δικά μας νηστίσιμα γλυκά για να υπολογίζουμε τη ζάχαρη που θα βάλουμε. Μπορούμε αντί για λευκή ζάχαρη να χρησιμοποιήσουμε το μέλι ή την καστανή ζάχαρη, που έχουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία.

7. Να ικανοποιούμε την πείνα μας με επιλογές που έχουν λίγες θερμίδες. Εάν συνεχίζουμε να πεινάμε, μπορούμε να φάμε διάφορα λαχανικά, όπως ωμό καρότο ή αγγούρι ή να τα συνδυάσουμε με ένα άπαχο γιαούρτι σαν ντιπ ή να φτιάξουμε μια σαλάτα και να τη συνδυάσουμε με λίγο άπαχο τυρί.

.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .