Δευτέρα, Μαρτίου 28

Χάος στη δίκη Φιλιππίδη – Τον φυγάδευσαν τρέχοντας

Κεκλεισμένων των θυρών κατέθεσε η πρώτη καταγγέλλουσα - Η φράση που ανέβασε τους τόνους κατά την διάρκεια της δίκης

Με εντάσεις και ανεβασμένους τόνους ολοκληρώθηκε σήμερα η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας η οποία υποστήριξε ότι έπεσε θύμα βιασμού κατ’ εξακολούθηση από τον Πέτρο Φιλιππίδη. Η γυναίκα κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ την Παρασκευή θα δεχτεί ερωτήσεις από τους δικηγόρους του προφυλακισμένου ηθοποιού.

Ο δικηγόρος  πρώτης καταγγέλλουσας, Αλέξανδρος Μίντζιας, υποστήριξε ότι ζητήθηκε από το δικαστήριο να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών τα θύματα προκειμένου να προστατευθούν από την δημοσιότητα. «Ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα την θέλουμε κι εμείς για τη συνέχεια. Η κατάθεσή της κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση. Θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά. Θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση» δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της δίκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δικηγόρος της τρίτης καταγγέλλουσας Ανδρέας Βαγγόπουλος, δήλωσε: «Το δικαστήριο παρά τη σθεναρή αντίδραση της υπεράσπισης, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε το ορθό κατά την άποψη μας. Τα φερόμενα ως θύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν» δήλωσε.

Ωστόσο, ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας, Ζαχαρίας Σαλούστρος διαφώνησε, υποστηρίζοντας ότι η δίκη αφορά την κοινή γνώμη: «Εμείς διαφωνήσαμε με το αίτημα κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα η πελάτισσα μου θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο και το συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο», ανέφερε ο κ. Σαλούστρος.

 https://www.newsbreak.gr/dikaiosyni/313540/chaos-sti-diki-filippidi-ton-fygadeysan-trechontas/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .