Παρασκευή, Μαρτίου 25

Διαλύουν το Ε.Σ.Υ. - Στέλνουν ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα

Διαλύουν το Ε.Σ.Υ. - Στέλνουν ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα

Από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχε καταστεί προφανής η επιδίωξη να αποδομηθεί και να απαξιωθεί σταδιακά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε βήμα-βήμα να παραχωρηθεί μεγάλο μέρος της νοσοκομειακής περίθαλψης στον ιδιωτικό τομέα. Στην ουσία η βασική επιδίωξη είναι να μετασχηματιστούν σε ογκώδη κέντρα υγείας τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας ως προς τη δυναμικότητά τους σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.

Η Πανδημία ήταν ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Η επιβολή του μέτρου των αναστολών λόγω μη εμβολιασμού γιατρών και νοσηλευτών λειτούργησε σαφώς ενισχυτικά ως προς την βαθμιαία απαξίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Κραυγαλέο παράδειγμα αυτό που συνέβη στο Δημόσιο Νοσοκομείο Λαμίας και η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η αποδυναμωμένη νοσοκομειακή δομή.

Στις τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες διαβάζουμε, ότι το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς και δη τα επείγοντα περιστατικά μέχρι να επιστρέψουν οι νοσήσαντες ιατροί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί εκ των πραγμάτων η λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν έσπευσε να απαιτήσει την συνδρομή του Υπουργείου και την άμεση μετακίνηση ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών. Αυτό είναι κάτι που αρνείται ο διοικητής του νοσοκομείου. 

Ωστόσο η «Ζούγκλα» πληροφορείται από εγκυρότατη πηγή ότι αντί να ζητηθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου έκτακτη συνδρομή από το υπουργείο Υγείας ώστε να καλυφθούν προσωρινά τα κενά, αποφάσισε να ενεργοποιήσει σύμβαση με ιδιωτικό εργαστήριο που θα εξυπηρετεί για τις επόμενες ημέρες και ειδικά το κρίσιμο τριήμερο της 25ης Μαρτίου, όλα τα έκτακτα περιστατικά και τους εσωτερικούς ασθενείς από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. 

Τελικά ως δια μαγείας την Πέμπτη 24 Μαρτίου η γιατρός που βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια λόγω υπερκόπωσης επέστρεψε στην εργασία της. Κατά τον διοικητή του νοσοκομείου το ακτινολογικό λειτουργεί κανονικά από το πρωί της Πέμπτης. Ένα εικοσιτετράωρο δηλαδή με τις αναρτήσεις δημοσιευμάτων από τα τοπικά ΜΜΕ για την κατάσταση που επικρατεί.

Όμως ο διοικητής επιβεβαιώνει την σύναψη συμφωνίας με ιδιωτικό ακτινολογικό εργαστήριο κατόπιν μάλιστα διαγωνισμού. Εδώ ο διαγωνισμός χρησιμοποιείται ως άλλοθι και ως παραπέτασμα καπνού βεβαίως. Και με την αστυφύλαξ αλλά και με τον χωροφύλαξ. Μόνον που με αυτόν τον τρόπο δεν δομείται ούτε και λειτουργεί αποτελεσματικό το ΕΣΥ και μάλιστα σε περιόδους αυξανόμενη πίεσης λόγω Πανδημίας.

 https://www.zougla.gr/greece/article/dialioun-to-esi-ke-stelnoun-tou-as8enis-ston-idiotiko-tomea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .