Σάββατο, Μαρτίου 5

«Η επερχόμενη Μεγάλη Φτώχεια στην ΕΕ»...

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ !!!!

Έτσι λύνουν οι καπιταλιστές (ελίτ) τα οικονομικά τους αδιέξοδα.  

Με πόλεμο!

Για την εκτόνωση της λαϊκής οργής και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μόνο που τώρα, δεν ενεπλάκησαν οι ίδιοι (ΗΠΑ, ΕΕ) αλλά προκάλεσαν τη Ρωσία να τον κάνει, εισβάλλοντας στην Ουκρανία. 

Με ζητούμενο να εξασφαλίσουν άλλοθι, για τη Μεγάλη Φτώχεια που θα επιβάλλουν στους λαούς της ΕΕ, λόγω ενεργειακής κρίσης

και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που θα τους επιστρέψουν μπούμεραγκ, για τη λεηλασία τους, μέσω της φτωχοποίησής τους, για τη διάσωση των διεθνών κερδοσκόπων!. 

Γράφει η ΑΙΘΡΑ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Το πάγωμα του αγωγού Nord Stream 2, από το  Γερμανό  καγκελάριο, Σολτς, «σαν έτοιμος από καιρό», σαν απάντηση στο διάταγμα Πούτιν, για την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών περιοχών της Ουκρανίας, προκαλώντας την πυροδότηση των τιμών του φ.α. και των άλλων πηγών ενέργειας, είναι η απόδειξη ποιος ήταν ο στόχος της Ουκρανικής κρίσης που υποδαύλιζε η Δύση από το 2014, με το πραξικόπημα κατά της τότε νόμιμης φιλορωσικής Ουκρανικής κυβέρνησης. 

Μνημόνια, (1) δημοσιονομική πειθαρχία και ενεργειακή κρίση διέπονται από την ίδια καταστροφική «λογική»: 

Αφενός, την ανάσχεση της ανάπτυξης στην ΕΕ, τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα και το υψηλό χρέος σαν πρόσχημα για τη λεηλασία των κρατών της ΕΕ, από τους ιδιώτες δανειστές, (αγορές) , υπό το μανδύα της  ΑΕ EFSF/ESM (2). και αφετέρου τη φτωχοποίηση  και των ιδιωτών – δανειοληπτών (νοικοκυριά, επιχειρήσεις) για να τους κατάσχουν οι τράπεζες τα περιουσιακά τους στοιχεία, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων τους.  

Με τη φωτοχοποίηση και την υπερχρέωση, αυτή τη φορά,  λόγω ακριβής ενέργειας και του περιορισμού του διεθνούς εμπορίου, να χτυπάει και την πόρτα της Γερμανίας και του γερμανικού λαού! 

Που σημαίνει ότι, η Γερμανία αποφάσισε να αυτοκτονήσει, κατά το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων», επειδή δεν έχει άλλη επιλογή, προκειμένου να μην έρθουν στο φως οι σκελετοί που κρύβει στη ντουλάπα της, που είναι η χρεοκοπία από το Σεπτ. του 2008, του γερμανικού τραπεζικού συστήματος και το γερμανικό έγκλημα κατά της Ελλάδας!

Λόγος που η καταστροφή της γερμανικής οικονομίας είναι προδιαγεγραμμένη, όπως και του μοιραίου αεροσκάφους της Lufthansa, από τον παράφρονα Γερμανό πιλότο του, με προγραμματισμένη τη συντριβή του στο έδαφος, συμπαρασύροντας στο θάνατο και τους  ανυποψίαστους, τραγικούς επιβάτες του (οικονομίες και λαοί της ΕΕ)!  

 Η παραπάνω εξέλιξη απαντά και στην απορία μας …«Πού βαδίζει η ευρωζώνη», σχετικά με την …πρόωρη αποχώρηση της  κυρίας Μέρκελ από την πολιτική ζωή…

«Και να που η κυρία Μέρκελ αποφασίζει να εγκαταλείψει την πολιτική, παρότι δεν την πήραν  τα χρόνια!

Λόγος που μας υποβάλλει τη σκέψη ότι πιθανόν η αποχώρησή της να σηματοδοτεί εξελίξεις. 

Π.χ. να θέλει να διευκολύνει τη δρομολόγηση αποφάσεων που η ίδια αρνείται να χρεωθεί, για τη διασφάλιση της  υστεροφημίας της, σαν επιτυχημένη καγκελάριος, πριν ακουστεί το μπαμ! 

Φορτώνοντας τις συνέπειες της καταστροφικής της πολιτικής, στον ή στη διάδοχό της»

Που σημαίνει ότι η ενεργειακή κρίση ήταν προσχεδιασμένη από καιρό, με θύμα ΚΑΙ τη γερμανική οικονομία.

Κάτι που προφανέστατα, γνώριζε η κυρία Μέρκελ και αρνήθηκε να το χρεωθεί.

Γεγονός που μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι η ενεργειακή κρίση, θα είναι  μακροχρόνια, όπως άλλωστε και η λιτότητα, σαν όπλα μαζικής καταστροφής.

Μετατρέποντας την ΕΕ σε ένα απέραντο φτωχοκομείο.  

Με τον ορατό κίνδυνο και της διατροφικής κρίσης.   

Με ζητούμενο της Γερμανίας, από το 2010, τη διάσωση των χρεοκοπημένων  γερμανικών επενδυτικών τραπεζών – καζίνων, (3) που συνεχίζουν να κινδυνεύουν μέχρι σήμερα, με πρώτη τη Deutsche bank.

Λόγος που η Γερμανία δεν αίρει και την αυτοκτονική  δημοσιονομική πειθαρχία. 

Σε καμιά άλλη περίπτωση, η γερμανική κυβέρνηση δεν θα θυσίαζε την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας και το βιοτικό επίπεδο του γερμανικού λαού, για την  …Ουκρανία, που είναι απλά το πρόσχημα! 

Ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ αποσκοπεί στη διάσωση τραπεζών και όχι κρατών! 

Απόδειξη για ποιους έγινε η ΟΝΕ!

Με αρωγό της Γερμανίας στην καταστροφή των οικονομιών της ΕΕ, με στόχο τη λεηλασία τους,  και τις ΗΠΑ, καθώς οι χρεοκοπημένες γερμανικές τράπεζες είναι ασφαλισμένες στις αμερικανικές τράπεζες. 

Λόγος που εμπλέκει και τις ΗΠΑ στη διάσωσή τους, με τον κίνδυνο στην αντίθετη περίπτωση να χρεοκοπήσουν και οι αμερικανικές τράπεζες, αν χρειατεί να καταβάλουν στις γερμανικές τράπεζες, τεράστιες αποζημιώσεις. 

Εξ ου και η εμπλοκή του ΔΝΤ, στη δήθεν, ελληνική διάσωση, που υποσχέθηκε ο Πρόεδρος Τραμπ, προεκλογικά, να το αποσύρει, από την ευρωζώνη, αλλά όταν ενημερώθηκε για το ποιούς διασώζει, έκανε πίσω. 

Με αρχή της κατασκευασμένης ελληνικής κρίσης χρέους του Μάη του 2010, το κερδοσκοπικό χτύπημα κατά της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, το Δεκ. του 2009, με το «είμαστε Τιτανικός» του τότε Έλληνα πρωθυπουργού που προκάλεσε την κρίση δανεισμού.

Λόγος που μόνο τυχαίες δεν ήταν οι συναντήσεις του, με τον Αμερικανό κερδοσκόπο Σόρος, στην Αθήνα, σε ρόλο δήθεν, συμβούλου του, το καλοκαίρι του 2009, ενόψει των εκλογών του Οκτ. του 2009!

Πιθανόν, υπό το κράτος εκβιασμών, από τους κερδοσκόπους. 

Με αποτέλεσμα το ένα οικονομικό σοκ, στην επίπεδο ΕΕ, να διαδέχεται το άλλο!

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι οικονομίες και οι λαοί της ΕΕ από το σοκ των μνημονίων, ήρθε το σοκ της πανδημίας και πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ της πανδημίας, ήρθε το σοκ της ενεργειακής κρίσης.  

Με χαμένους ΠΑΝΤΟΤΕ τους λαούς!

Άρα πρόκειται για πόλεμο!

Με τη διαφορά ότι τα όπλα του εχθρού δεν είναι στρατιωτικά αλλά οικονομικά!  

Λόγος που δεν κινδυνεύει να αποκαλυφθεί το έγκλημά του! 

Η ενεργειακή κρίση είναι το νέο οικονομικό όπλο της Γερμανίας για την καταστροφή των οικονομιών και των λαών της ΕΕ, με στόχο τη ληστεία τους.

Όπως άλλωστε και η πανδημία, με βάση τα αποτελέσματα που αυτή προκαλεί στις οικονομίες και τη συγκυρία που αυτή συνέβη, με τη …δήθεν, λήξη των ελληνικών μνημονίων!

Προκαλώντας νέα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα σε ολόκληρη την ΕΕ και νέα εκτόξευση του χρέους του νότου, σαν πρόσχημα για την επιβολή νέων μνημονίων!

Ήδη, ο επικεφαλής της χρηματοδοτικής ανώνυμης εταιρίας ΑΕ EFSF/ ESM (ο δανειστής με τα μνημόνια) κύριος Ρέντγκλιν,  διεμήνυσε στον Έλληνα πρωθυπουργό να ετοιμάζεται για νέα μνημόνια, λόγω υψηλού χρέους και δημοσιονομικού ελλείμματος.

Λόγος που πιθανολογούμε ότι και  η διαφυγή του covid 19 από το εργαστήριο στην κινεζική πόλη Ουχάν, να οφείλεται σε δολιοφθορά, από τους διεθνείς κερδοσκόπους.

Η Κίνα δεν εμπλέκεται επειδή πολύ απλά, δεν είχε κίνητρο. 

Για να επανέλθουμε στην ενεργειακή κρίση, η αύξηση της τιμής των πηγών ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, συμφέρει τις ΗΠΑ και για τον λόγο ότι καθιστά ανταγωνιστική την τιμή του ακριβότερου σε σχέση με το ρωσικό φ.α., αμερικάνικού υγροποιημένου φ.α. LNG, με στόχο τον εκτοπισμό του ρωσικού φ.α. από την Ευρώπη.

Για το λόγο αυτό, ΗΠΑ και Γερμανία ακύρωσαν το 2011, το ρωσικό αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη που υπόγραψε το 2008 ο Κώστας Καραμανλής με τη Ρωσία, διέταξαν τη βίαιη απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας και απαγορεύουν την εξόρυξη των ελληνικών υδρογονανθράκων.

Οι μεν ΗΠΑ για την προώθηση του υγροποιημένου φ.α. LNG, στην Ελλάδα, η δε Γερμανία για την προώθηση των εξαγωγών πράσινης ανάπτυξης.

Με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Γερμανίας συμπλέουν και τα συμφέροντα του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, που μεταφέρουν, με τα τάνκερς τους. το υγροποιημένο αμερικανικό LNG ανά τον κόσμο και στην Ελλάδα, 

Ιδού λοιπόν, σε ποιους συμφέρει το «ανήκομεν εις την Δύσην»! 

Είναι συνεπώς, ηλίου φαεινότερο, ότι η παραμονή μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, εγκυμονεί κινδύνους για την ύπαρξή μας σαν λαού και σαν χώρας, καθώς έχουμε αντίθετα οικονομικά συμφέροντα με τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Δύσης, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, που σαμποτάρουν τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους, για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Με εξαίρεση την ανθελληνική ελίτ. 

Λόγος που επιβάλλει την έξοδο της Ελλάδας από τη γερμανική ΕΕ και το επιθετικό ΝΑΤΟ και την σύναψη αμυντικής συμφωνίας με την, στρατιωτικά, ανακάμψασα Ρωσία, που θα έχει συμφέρον να μας υπερασπίζεται, έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, σαν μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, λόγω των κοινών γεωπολιτικών μας συμφερόντων. 

Και την άμεση εξόρυξη των ελληνικών υδρογονανθράκων, καθώς η ενεργειακή κρίση προβλέπεται να  τραβήξει σε μάκρος.

Με πλήρη αποκατάσταση και των οικονομικών μας συναλλαγών με τη Ρωσία, λόγω της επικρεμάμενης, διατροφικής κρίσης. 

Ωστόσο, αν μας έμαθε κάτι αυτή η κρίση, είναι ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν υπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα αλλά τα συμφέροντα των ελίτ, όπως, και όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, άλλωστε. 

Γι’ αυτές έγινε η ΕΕ και όχι για λαούς! 

Λόγος που η ευθύνη της εξόδου της χώρας από τους δύο παραπάνω καταστροφικούς, για τα εθνικά μας συμφέροντα, συνασπισμούς, επαφίεται στον ελληνικό λαό.

Και πρέπει να βιαστούμε!

Τα πράγματα αγριεύουν!    

Κάλεσμα

Όσοι συμφωνούμε, με τις παραπάνω θέσεις, μπορούμε να συγκεντρωνόμαστε, τις Κυριακές τα πρωινά, καιρού επιτρέποντος, στο προαύλιο χώρο του θεάτρου Ηρώδου Αττικού, κάτω από την Ακρόπολη, λόγω και του ισχυρού συμβολισμού του χώρου, στα πρότυπα της αρχαίας αγοράς.  

Δηλώνοντας με μόνη την παρουσία μας εκεί (χωρίς συνθήματα, ή πανώ) την αντίθεσή μας, στην καταστροφική πορεία της χώρας και στην εθνική μας υποτέλεια, έναντι των ισχυρών της Δύσης, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, που μας προσβάλλει σαν Έλληνες.

Για οτιδήποτε άλλο, θα το συναποφασίσουμε επί τόπου, αφού πρώτα ξανασυστηθούμε μεταξύ μας, οι Έλληνες!  

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 (1) Τα μνημόνια είναι παράνομα επειδή καταστρατηγούν τη ρήτρα αλληλεγγύης, του άρθρου 122 της ΣΛΕΕ, παρότι αυτή υπήρξε το δέλεαρ για την ένταξη του Νότου στην ΕΕ. Συνεπώς και τα κράτη που τα επιβάλλουν στους λαούς τους παρανομούν, αντί να καταγγείλουν τα μνημόνια στο Δικαστήριο της ΕΕ.

(2) Η χρηματοδοτική εταιρία ΑΕ EFSF «European Financial Stability …Faciclity»  και όχι Fund (Ταμείο) (και άρα ψευδώς μεταφραζόταν στα ελληνικά, Ευρωπαϊκό «Ταμείο» Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,  ΕΤΧΣ), νυν ESM, είναι ο δανειστής με τα μνημόνια, Με μετόχους τα κράτη της ΟΝΕ. Η ΑΕ EFSF/ESM, συνεπώς, είναι ο τρίτος στην παράνομη τριγωνική συναλλαγή μεταξύ των αγορών (γερμανικές επενδυτικές τράπεζες) και των κρατών της ΟΝΕ, για τη διάσωση των πρώτων από τη λεηλασία των λαών του νότου. Οι αγορές δανείζονται, σε οποιαδήποτε ποσότητα, από την ΕΚΤ με μηδενικό επιτόκιο, για να αγοράζουν τα ομόλογα εγγυημένου χρέους του νότου, από την ΑΕ EFSF/ESM, για την υποθήκευση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας και των υδρογονανθράκων, στην ΑΕ EFSF/ESM, μέσω της υπερχρέωσης. Λόγος που ήραν και την ασυλία της χώρας! Που είναι εθνικό έγκλημα.

(3) Η χρηματιστηριακή, αρχικά, κρίση, ξέσπασε το 2007, στις ΗΠΑ και την έφερε στην ευρωζώνη η Deutsche bank, λόγω της υπέρμετρης έκθεσής της στα αμερικανικά τοξικά ομόλογα της εταιρίας ειδικού σκοπού Lehman brothers, που χρεοκόπησε το Σεπτ. του 2008. Προκαλώντας ένα παγκόσμιο τσουναμι τραπεζικών χρεοκοπιών, με εξαίρεση τις γαλλογερμανικές τράπεζες καζίνα του πυρήνα της ευρωζώνης, επειδή διασώζονται μέχρι σήμερα σε χρέωση του νότου. 

Απόδειξη το βαθειά ελλειμματικό γερμανικό ισοζύγιο χρηματοοικονομικών συναλλαγών στο ύψος περίπου των υψηλών γερμανικών εμπορικών πλεονασμάτων,(που σημαίνει ένα μετά βίας ισοσκελισμένο γερμανικό Ισοζύγιο Πληρωμών)  λόγω της τεράστιας καθαρής εκροής μετρητών από τις γερμανικές τράπεζες, για την πληρωμή του τερατώδους χρέους τους (5 τρις ευρώ, κατ’ ελάχιστο όριο) , προς τους διεθνείς πιστωτές τους.  

ΠΗΓΗ

https://shmantikanea.blogspot.com/2022/03/blog-post_535.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .