Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

ΚΚΕ: Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας ως πολεμικά ορμητήρια

ΚΚΕ: Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας ως πολεμικά ορμητήρια

Ανακοίνωση εξέδωσε την Κυριακή το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αναφορικά με τον ρόλο της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αναλυτικά:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και τη διάθεση στρατιωτικών βάσεων - ορμητηρίων στο ελληνικό έδαφος, αναβαθμίζει περαιτέρω την εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, βάζοντας το λαό και τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες. Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο πλέουν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο 'Τρούμαν' -με προορισμό

την Αλεξανδρούπολη- όπως και το γαλλικό αεροπλανοφόρο 'Σαρλ ντε Γκωλ', που είναι ενταγμένα στα ευρωΝΑΤΟϊκά σχέδια περαιτέρω ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα αεροπλανοφόρα πλέουν με συνοδεία ελληνικών φρεγατών, απόδειξη για το πώς αξιοποιούνται από τις κυβερνήσεις οι υπέρογκοι εξοπλισμοί που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός» αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

«Η κυβέρνηση είναι υπόλογη γι' αυτήν την εμπλοκή και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον ελληνικό λαό, αφού μετατρέπει τη χώρα σε θύτη άλλων λαών, αλλά και σε πιθανό 'στόχο', ειδικά σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης» επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, που 'μυρίζει μπαρούτι', η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μια: Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Απεμπλοκή τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια. Καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αμερικανοΝΑΤΟϊκές αποστολές με κανένα τρόπο ή πρόσχημα. Αυτή είναι μόνη συνεπής πατριωτική στάση υπέρ του ελληνικού λαού και η πραγματική αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό που 'πληρώνει' πολύ ακριβά τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.