Σάββατο, Μαρτίου 12

Ο Ζελένσκι θέλει να συναντήσει τον Πούτιν στην Ιερουσαλήμ

putin-zelenskyyy-1

«Διάθεση» συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδειξε ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολιντίμιρ Ζελένσκι, σε τηλεοπτικές δηλώσεις του προς τον ουκρανικό λαό, αμέσως μετά τις νέες ρωσικές επιθέσεις και λίγο πριν τα ρωσικά στρατεύματα κινηθούν για την κατάληψη του Κιέβου.

Όπως είπε ο Ζελένσκι, το Ισραήλ θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο για λύση, ενώ ο ίδιος θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του στην Ιερουσαλήμ ή το Τελ Αβίβ.

Οι δηλώσεις Ζελένσκι έγιναν, αφότου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, συμβούλεψε τον Ουκρανό πρόεδρο να δεχτεί την προσφορά του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου, προκειμένου να σταματήσουν να σκοτώνονται άμαχοι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματούχο της ουκρανικής κυβέρνησης, που επικαλείται η Jerusalem Post.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Ζελένσκι δεν ακολούθησε τη συμβουλή του Μπένετ. Η πηγή των Ισραηλινών υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του Μπένετ.

«Αν ήμουν στη θέση σας, θα σκεφτόμουν τις ζωές του λαού μου και θα δεχόμουν την προσφορά» φέρεται να είπε ο Μπένετ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμβουλή δεν άρεσε στον Ουκρανό πρόεδρο και τους ανθρώπους του. «Ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε» δήλωσε ο αξιωματούχος. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Πούτιν είναι μόνο η αρχή».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ακόμη ότι η Ρωσία στέλνει νέες δυνάμεις στην Ουκρανία, αφότου υπέστη, όπως είπε, τις μεγαλύτερες απώλειές της εδώ και δεκαετίες.

Παράλληλα, προέτρεψε τη Ρωσία να στηρίξει μια συμφωνημένη εκεχειρία, προκειμένου να επιτρέψει να προχωρήσουν οι εκκενώσεις από την πόλη της Μαριούπολης, αφότου κατηγόρησε τη Μόσχα για την αποτυχία προηγούμενων τέτοιων αποπειρών.

«Αν θέλουν να ισοπεδώσουν το Κίεβο και να σκοτώσουν χιλιάδες αμάχους, έχουν τη δύναμη να το κάνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 .makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .