Τρίτη, Μαρτίου 1

Ουκρανία: Δείτε τις περιοχές που ελέγχει η Ρωσία

Καταγραφή

Σφοδρές είναι οι συγκρούσεις που διεξάγονται στην Ουκρανία, καθώς φαίνεται να μπαίνει «φρένο» στη ρωσική εισβολή από την ουκρανική αντίσταση, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι φόβοι για ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με τον theguardian.com, μάχες διεξάγονται στο Χάρκοβο το οποίο βομβαρδίστηκε για ακόμη μία φορά, ενώ το ρωσικό πυροβολικό έκανε νέα επιδρομή στο Κίεβο, με τον απολογισμό να είναι ιδιαίτερα βαρύς.

Με βάση το δημοσίευμα, η Ρωσία σταμάτησε να πιέζει από την Κριμαία προς τον βορρά και πλέον εξαπολύσει επίθεση προς τα δυτικά, δηλαδή προς την Οδησσό, όπου βρίσκεται η βάση του ουκρανικού ναυτικού.

Παράλληλα, φαίνεται να προσπαθεί να ενώσει τα εδάφη που έχει καταλάβει στα ανατολικά και τα βόρεια, καθώς όχι μόνο εκεί ο ρωσικός στρατός σημειώνει επιτυχίες, αλλά θα μπορεί να έχει καλύτερη επικοινωνία. Μάλιστα, σε περίπτωση που οι στρατηγοί του Πούτιν πετύχουν τους στόχους τους, θα μπορούν να χτυπήσουν καλύτερα το Κίεβο, το οποίο φέρεται να θέλουν να καταλάβουν λυσσαλέα.

1

Με κόκκινο χρώμα οι περιοχές που έχει εισχωρήσει η Ρωσία

Η πολιορκία του Κιέβου
Για ακόμη μία φορά ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο, με τους κατοίκους να περνούν δύσκολες ώρες, αφού η Ρωσία έπληξε με βομβαρδισμούς όλη την περιοχή. Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ και κάλεσε τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας, να εγκαταλείψουν την πόλη ή να περιμένουν να χάσουν την ζωή τους.

Με βάση γραφήματα που παραθέτει ο Guardian, φαίνεται ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να εισβάλλουν στην πόλη, αλλά έχουν σταματήσει στα προάστια.

Παρόλα αυτά, πληροφορίες ΜΜΕ του εξωτερικού, αναφέρουν ότι ο ρωσικός στρατός αναμένει σημαντική ενίσχυση τις επόμενες ώρες.

2

Ο χάρτης με την πόλη του Κιέβου – Με κόκκινο χρώμα οι περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσικό έλεχγο

Ο ρόλος της Λευκορωσίας
Η Λευκορωσία μπορεί να ανέλαβε τον ρόλο εγγυητή στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις Ουκρανίας – Λευκορωσίας, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο.

Χαρακτηριστικά, ρεπορτάζ για το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σημειώνει ότι ο λευκορωσικός στρατός σε ρόλο υποστήριξης, ενδέχεται να εισβάλει από τον βορρά και να κινηθεί δυτικά, προκειμένου να περικυκλώσει το Κίεβο, ώστε στη συνέχεια να εισβάλουν οι Ρώσοι.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9f%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%94%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%87%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%b3%cf%87/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .