Παρασκευή, Μαρτίου 25

Ουκρανία: Οι «αναθυμιάσεις» της βιομηχανίας παρένθετης μητρότητας


Η βιομηχανία παρένθετης μητρότητας ανθεί χρόνια τώρα στην Ουκρανία, με περιπου 3.000 γέννες επι παραγγελία το χρόνο, και επί πληρωμή. Με αφορμή το πλήγμα που έχει δεχτεί η βιομηχανία αναπαραγωγής από τον πόλεμο, η δυτική πολεμική προπαγάνδα την ξεπλένει προκλητικά, παραβλέποντας τις «αναθυμιάσεις», από τη νόμιμη (!) «εμπορία ανθρώπων»

Τα περίπου 100 νεογέννητα, που γεννήθηκαν τις μέρες του πολέμου από παρένθετες μητέρες και τα οποία μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο του Κιέβου από την εταιρεία Bio Tex Com, -κορυφαία στο είδος της στην Ουκρανία- έφεραν ξανά στο φως τη μεγάλη αγορά της υποκατάστατης μητρότητας στη χώρα.

Νεογέννητα στα αζήτητα

Αρχικά, εν μέσω πανδημίας, υπήρξαν δημοσιεύματα που αποκάλυπταν ότι μωρά παρέμεναν στα αζήτητα -με όλες τις νομικές, κοινωνικές και ιατρικές παρενέργειες που προκαλεί το γεγονός- καθώς πολλά ζευγάρια ευρωπαίων δεν μπορούσαν να τα παραλάβουν λόγω καραντίνας.

Ωστόσο, τούτη τη φορά, το θέμα έρχεται στη δημοσιότητα κάτω από τις τραγικές συνθήκες του πολέμου, επιβεβαιώνοντας δραματικά το εύρος και το ανεξέλεγκτο της βιομηχανίας αυτής, από την οποία θησαύρισαν επιτήδειοι δεκαετίες τώρα, με την έμμεση και άμεση στήριξη κάθε ουκρανικής κυβέρνησης.

Ήδη, πολύ πριν από τον πόλεμο, φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτή τη βιομηχανία. Είτε με παιδιά που έμεναν στα αζήτητα, γιατί αποκαλύπτονταν λάθη από τις διαπιστευμένες κλινικές σε σχέση με τη χρήση διαφορετικού γενετικού υλικού από αυτό που είχε «παραγγελθεί», με αποτέλεσμα να στέλνονται σε ορφανοτροφεία, είτε γιατί η βιομηχανία εξαπλωνόταν ανεξέλεγκτα ακόμη και σε διαμερίσματα!

Τα «προιόντα» μιας μεγάλης αγοράς

Σήμερα, ωστόσο ο δυτικός τύπος παρουσιάζει το θέμα μόνον από τη σκοπιά του πολεμικού δράματος και του κινδύνου, που είναι αυτονόητος και αδιαμφισβήτητος, αποφεύγει όμως επιμελώς να θίξει τα έργα και τις ημέρες της βιομηχανίας στη χώρα.

Ιδού, πόσο «ειδυλλιακά» παρουσιάζουν το θέμα οι New Υork Τimeς σε σχετικό ρεπορτάζ:«Η βιομηχανία της παρένθετης μητρότητας στο εξωτερικό βασίζεται κυρίως σε έναν προσεκτικό συνδυασμό ταξιδιών και νομικών υπηρεσιών, ο οποίος έχει διαταραχθεί πλέον από τον πόλεμο». Το δε μεγάλο ρεπορτάζ που ακολουθεί εξαντλείται στις μαρτυρίες των μπέιμπι σίτερ που φροντίζουν τα μωρά στο καταφύγιο.

Όσα αντίστοιχα ρεπορτάζ αναπαρήγαγαν το θέμα, χρωμάτισαν κυρίως συναισθηματικά το δράμα των υποψήφιων γονέων που δεν μπορούν να τα παραλάβουν, εξαιτίας του πολέμου, σημειώνοντας παράλληλα «τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν τα μωρά από τους πυραύλους που πέφτουν καθημερινά στο Κίεβο»!

Την ίδια ματιά επί του θέματος είχαν και τα περισσότερα ρεπορτάζ που αναπαράχθηκαν στη χώρα μας.

Το μεγάλο παζάρι

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, το παζάρι γύρω από την παραγωγή των μωρών έχει ως εξής: «Τα ποσά ξεκινούν από περίπου 30.000 ευρώ, πολύ χαμηλά σε σύγκριση με τα 100.000 ευρώ που μπορεί να κοστίσει μία τέτοια επιχείρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μια Ουκρανή για την κύηση και για τη γέννα λαμβάνει 11.000 με 12.000 ευρώ».

Αναφέρουν επίσης ότι νομικοί που εμπλέκονται σε αυτή την αγορά εκτιμούν πως «αυτή τη στιγμή περίπου 500 γυναίκες είναι έγκυες στην Ουκρανία με μωρά ξένων πελατών».

Σύμφωνα, ωστόσο, με δημοσίευμα της γερμανικής DW το 2020, με τίτλο: «Χάος με παρένθετες μητέρες στην Ουκρανία», η υπεύθυνη του ουκρανικού κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Λουντμίλα Ντενίσοβα, είχε παραδεχτεί τότε, ότι «πέρα από τη μεγάλη εταιρεία Bio Tex Com, η πολιτεία δεν κάνει ελέγχους - αρκεί να ξέρουν οι «γονείς» τους, πού βρίσκονται». Ανέφερε ακόμη, ότι η κυβέρνηση γνώριζε πως νεογέννητα ζούσαν σε νοικιασμένα διαμερίσματα που τα φρόντιζαν μπέϊμπι σίτερ, αντί ιατρικού προσωπικού.

Ανεξέλεγκτη βιομηχανία αναπαραγωγής

Στο ίδιο δημοσίευμα του 2020, καταγραφόταν ακόμη και η καταγγελία παράγοντα της ίδιας αγοράς, που ανέφερε ότι «οι όροι και η φροντίδα είναι διαφορετικές από γραφείο σε γραφείο, μάλιστα ορισμένα από αυτά δουλεύουν παράνομα. Κανείς δεν κάνει ελέγχους, δεν πληρώνουν φόρους…».

Όταν μετά το σάλο που προκλήθηκε τέθηκε ζήτημα κατάργησης της δυσώδους βιομηχανίας «εμπορίας» μωρών, ακόμη και πολιτικοί πολέμιοι της πρακτικής όπως η ίδια η κ. Ντενίσοβα τα γύρισαν, υπό το βάρος «της μεγάλης ζήτησης από το εξωτερικό» και τους φόβους πως τάχα η απαγόρευση «θα δημιουργούσε μια χωρίς κανονισμούς μηχανή τεκνοποίησης», σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Στο μεταξύ, η διαφθορά είχε ανοίξει διάπλατα πόρτες και παράθυρα σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια από όλο τον κόσμο για να τεκνοποιήσουν, φτηνά. Ευρωπαϊκές οργανώσεις κατά της παρένθετης μητρότητας καταγγέλλουν ότι Ουκρανές ήδη άρχισαν να μετακινούνται στην Τσεχία για να φέρουν στη ζωή τα παιδιά τους, επειδή στην Ουκρανία επιτρέπεται η πρακτική μόνο για ετερόφυλος «παραγγελιοδότες»!

https://www.epe.es/es/igualdad/20220226/ucrania-gestacion-subrogada-guerra-13293194

Παρένθετες μητέρες πρόσφυγες

Να σημειωθεί ότι η παρένθετη μητρότητα επί πληρωμή είναι νόμιμη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην… Ουκρανία, με τις ευρωπαϊκές χώρες να αποδέχονται μεν την εισαγωγή των «προιόντων» αυτής της βιομηχανίας αλλά να την απαγορεύουν στην επικράτειά τους, ως ανήθικη. Μόνον η Ελλάδα και η Βρετανία επιτρέπουν την παρένθετη μητρότητα για … αλτρουιστικούς λόγους, απαγορεύοντας το αντάλλαγμα!

Λόγω του πολέμου, η μεγάλη αυτή αγορά εκτιμάται ότι κάλλιστα μπορεί να μεταφερθεί στη χώρα μας, καθώς χιλιάδες «παραγγελιοδότες» έχουν μείνει ξαφνικά «ξεκρέμαστοι», ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Μεσογειακό Κέντρο Γονιμότητας στα Χανιά «έχει δεχτεί πολλές κρούσεις το τελευταίο διάστημα».

«Εύκολη λεία για μαφίες»

Η Ισπανίδα επικεφαλής της οργάνωσης Stop Vientres de Alquiler (Σταματήστε την ενοικίαση κοιλιών), Άνα Τρέχο Πολίδο προειδοποιεί ότι το φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί με τον πόλεμο :«Ήδη γνωρίζουμε πως χιλιάδες γυναίκες πρόσφυγες πρόκειται να γεμίσουν τους διαδρόμους των σχετικών κλινικών στην Ευρώπη… οι σημερινές δεινοπαθούσες (Ουκρανές) γυναίκες θα γίνουν ακόμα πιο εύκολη λεία για μαφίες και εμπορία για σεξουαλική και αναπαραγωγική εκμετάλλευση», υποστηρίζει.

Ταυτόχρονα καταγγέλλει και τον κυνισμό δυτικών ζευγαριών και ιδιαίτερα Ισπανών που, όπως λέει, απαιτούν από την κυβέρνηση να βοηθήσει τις γυναίκες που είναι έγγειες στα μωρά τους, να εγκαταλείψουν τη χώρα, για να διαφυλάξουν την ακεραιότητα των παιδιών!

Προπαγανδιστικά παιχνίδια με τα ορφανά

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Κιέβου, εν μέσω των πολεμικών συγκρούσεων, έσπευσε να διαχειριστεί επικοινωνιακά το θέμα, ανακοινώνοντας ότι «παρά το μεγάλο ενδιαφέρον από χιλιάδες υποψήφιους γονείς για υιοθεσίες ορφανών παιδιών, αυτές είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν τώρα».

Αποφεύγοντας να αναφερθεί ευθέως στα πολυάριθμα μωρά της παρένθετης βιομηχανίας, που παραμένουν στα αζήτητα, είναι σαφές ότι η ανακοίνωση εκτός των άλλων, είχε στόχο να καθησυχάσει τους «πελάτες» της Bio Tex Com, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και το video με νεογέννητα σε καταφύγιο του Κιέβου, και η οποία έχει εξαπολύσει μεγάλη καμπάνια σε όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Ζωές με ένα κλικ

Το ερώτημα που τίθεται, τώρα, είναι εάν η όποια κυβέρνηση μετά το πέρας του πολέμου θα είναι σε θέση να βάλει ένα τέλος στην αμφισβητούμενη πρακτική της απόλυτης εμπορευματοποίησης της ανθρώπινης ζωής (κάντε κλικ, επιλέξτε το φύλο και το χρώμα των ματιών, πληρώστε, και στη συνέχεια περιμένετε να σας παραδοθεί το παιδί σας).

Διότι ανεξάρτητα από τα συναισθηματικά κίνητρα των ενδιαφερομένων, όταν υπάρχουν τόσα ορφανά πολέμου, ποια είναι άραγε η αναγκαιότητα της τεκνοποίησης μέσα από την υποκατάστατη μητρότητα; Μήπως η ματαιοδοξία των πλουσίων και ισχυρών, όπως προβάλλεται μέσα από τις λαμπερές εικόνες διασήμων με τα νεογέννητά τους;

Μια βιομηχανία που, εκτός του ότι βρίθει από σκάνδαλα, και περιπτώσεις εκμετάλλευσης και βίας, έχει καταστήσει κουρελόχαρτο τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού. Μια σύμβαση που συνήθως η Δύση επικαλείται αλά καρτ.

Οι υπεργολαβίες των δυτικών

Το γεγονός ότι η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε βρεφοκομείο χαμηλού κόστους και προνομιακός προορισμός για αγορά μωρών, αφορά κυρίως την ισχυρή Δύση η οποία , ανέθεσε σε υπεργολαβίες τη βιομηχανία αναπαραγωγής στις φτωχότερες χώρες (Ουκρανία, Ταϊλάνδη, Ινδία κλπ), όπως ακριβώς έπραξε εδώ και δεκαετίες με την παραγωγική βιομηχανία.

Καθόλου τυχαία, βέβαια, η Ουκρανία δεν βρίσκεται σήμερα στην πρώτη θέση της «βιομηχανικής αναπαραγωγής» στον κόσμο, αν συνυπολογίσει κανείς ότι από την ανεξαρτησία της ακόμη σχηματιζόταν σε έναν άβουλο δορυφόρο γύρω από τις γεωστρατηγικές μεθοδεύσεις των ισχυρών, με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί τώρα σε έναν κατ’ ουσίαν proxy πόλεμο, μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων.

 https://www.antinews.gr/action.read/kosmos/oukrania-oi-anathumiaseis-tis-biomixanias-parenthetis-mitrotitas/5.157298

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .