Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε πλήρη δράση τα κυκλώματα «λευκής σαρκός» και απαγωγής παιδιών προσφύγων

Σε πλήρη δράση βρίσκονται τα κυκλώματα δουλεμπορίου ανθρώπων, εμπόρων λευκής σαρκός και παιδιών, όπως προκύπτει από προειδοποιήσεις προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες που απευθύνουν χώρες της ΕΕ

Ευκαιρία για να σύρουν στην πορνεία γυναίκες πρόσφυγες από την Ουκρανία, που φεύγουν από τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου, βρήκαν τα κάθε λογής κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων και λευκής σαρκός.

Να σημειωθεί ότι έως τώρα εκτιμάται ότι στη Δύση έχει φύγει περί το ένα εκατομμύριο άνθρωποι, και εκατοντάδες χιλιάδες προς Ρωσία και άλλες γειτονικές χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Μεταξύ αυτών, πολλές γυναίκες και παιδιά. Κάποιοι από τους πρόσφυγες εδώ και χρόνια επεδίωκαν να φύγουν ειδικά προς την ΕΕ. Τώρα, εξαιτίας του πολέμου, οι πόρτες της Ευρώπης έχουν ανοίξει στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Πολλοί, επίσης, φεύγουν προς Ρωσία και Δύση, όπου έχουν συγγενείς ή γνωστούς.

Στο στόχαστρο των κυκλωμάτων, όπως σαφώς επισημαίνουν οι Αρχές του Βερολίνου, βρίσκονται οι γυναίκες και τα παιδιά. Δεν αποκλείεται, πρόσφυγες να έλθουν και στην Ελλάδα.

Ειδικότερα οι Αρχές του Βερολίνου με ανακοινώσεις τους σε δημόσιους χώρους, όπως αναφέρουν ρωσικά και ουκρανικά ΜΜΕ, αναφέρουν: «Στα σύνορα, απ' όπου άνθρωποι εγκαταλείπουν την Ουκρανία, καθώς και στους σταθμούς άφιξής τους, όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς, κατεγράφησαν επανειλημμένως περιστατικά όταν άντρες προσπαθούσαν να πείσουν γυναίκες και παιδιά και να τους εξαναγκάσουν να πάνε μαζί τους, προτείνοντάς τους χρήματα. Στις γυναίκες υπόσχονται εργασία, κατοικία και πολλά άλλα. Συνήθως είναι έμποροι ανθρώπων. Να είστε προσεκτικοί. Προστατεύστε τις γυναίκες, οι οποίες έμειναν μόνες. Τηλεφωνήστε στην Αστυνομία και ενημερώστε για ό,τι ύποπτο».

 https://www.antinews.gr/action.read/kosmos/polemos-stin-oukrania-se-pliri-drasi-ta-kuklomata-leukis-sarkos-kai-apagogis-paidion-prosfugon/5.157279